ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Όχι άλλοι ανασφάλιστοι, όχι άλλοι πολίτες που μετακύλησαν την νοσηλεία τους στην εφορία

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και το hair cut του χρέους το οποίο αποτελεί το σημείο μηδέν για την ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελούν την προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη ημέρα των εκλογών και σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση.

Όχι άλλοι ανασφάλιστοι, όχι άλλοι πολίτες που μετακύλησαν την νοσηλεία τους στην εφορία

Αυτό αναφέρει ο γιατρός - καρδιολόγος Γιώργος Βήχας – Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπόλοιπο Αττικής, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές, ο οποίος μάλιστα πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Αναφέρει αναλυτικά ο κ. Βήχας:

«Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές τίθεται σε όλους μας το ερώτημα: συνεχίζουμε με τις πολιτικές των τελευταίων πέντε χρόνων, πολιτικές που έχουν οδηγήσει την κοινωνία μας σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή, πολιτικές που επιβλήθηκαν με το ψέμα και τον φόβο, πολιτικές που υπονομεύουν το μέλλον το δικό μας αλλά και των μελλοντικών γενεών;

Η απάντηση φυσικά είναι ΟΧΙ! Ήρθε η ώρα της ανατροπής! Ήρθε η ώρα της επανάκτησης της Εθνικής μας κυριαρχίας, επανάκτησης της αξιοπρέπειας σε έναν λαό πληγωμένο και εξαθλιωμένο, ήρθε η ώρα της ελπίδας για ένα μέλλον που μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Τα τελευταία χρόνια βίωσα στην πρώτη γραμμή τις επιπτώσεις των εγκληματικών πολιτικών στον χώρο της υγείας. Ανασφάλιστοι ασθενείς που τους στέρησαν το δικαίωμα στην υγεία με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε αναπηρία αλλά και στον θάνατο, ή που μετακύλυσαν το χρέος της νοσηλείας τους στην εφορία με αποτέλεσμα πολλοί συνάνθρωποί μας να είναι χρεωμένοι στο δημόσιο επειδή η κυβέρνηση με τις μνημονιακές πολιτικές τους στέρησε αρχικά την εργασία και κατόπιν την ασφαλιστική κάλυψη. Διάλυση της δημόσιας υγείας τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας.

Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές συντάχτηκα με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η πρώτη του προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, γιατί συμφωνώ πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο και το ''κούρεμα'' του αποτελεί το σημείο μηδέν για ανασυγκρότηση της χώρας και γιατί πιστεύω πως για τις εγκληματικές πολιτικές οι ευθύνες όλων αυτών που τις υλοποίησαν δεν είναι μόνο πολιτικές είναι και ποινικές και πρέπει όλοι αυτοί να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη!

Δεν πιστεύω στη λογική της '' ανάθεσης'' με την ψήφο μας σε κόμμα ή σε πρόσωπα για την διαχείριση της εξουσίας, εκτός της ψήφου μας η ενεργός συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη για την μεγάλη ανατροπή!

ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!»

Ο κ. Γιώργος Βήχας, είναι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπόλοιπο Αττικής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και είναι γιατρός καρδιολόγος.Σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, στο ΠΕΔΥ Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ) από το 1995.Είναι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νοέμβριο του 2014.

Το 2011, όπως σημειώνει, όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι ανασφάλιστοι ασθενείς γεννήθηκε η ιδέα ενός κοινωνικού ιατρείου με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς και τον Δεκέμβριο του 2011 μαζί με άλλους πολίτες δημιουργήσαμε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στην Αθήνα, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΚΙΕ: «Δυνητικοί φονιάδες παιδιών εξ αμελείας...»

Οι γιατροί ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την υγεία, έστω και τώρα

Υγεία με ανθρώπινο πρόσωπο στις 26 Ιανουαρίου, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Φτώχεια, χρέη & μετανάστευση «μυαλών», το εκρηκτικό τοπίο της Ελλάδας σήμερα

Ηλίας Σιώρας: Με ψήφο ανάταξης του ΕΣΥ απαντάμε στον ιό άγριας λιτότητας

Ανάγκη για αλλαγή πορείας στην υγεία, με έμφαση στην πρόληψη, στην ΠΦΥ & στην αυτοφροντίδα

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας ο Ηλίας Σιώρας

Ανασφάλιστοι, ελληνικό φάρμακο, νοσοκομεία & προσλήψεις η προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία

Ανασφάλιστοι παντού - ακόμη και στο Ρέθυμνο που σφαδάζει