ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Όχι στο μηδενικό απαράδεκτο όριο εξετάσεων των Παθολόγων- Ογκολόγων

Να ανακληθεί η απόφαση για το μηδενικό όριο εξετάσεων των Παθολόγων – Ογκολόγων, ζητά ο ΠΙΣ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για άμεση αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του ιατρικού λειτουργήματος.

ΠΙΣ: Όχι στο μηδενικό απαράδεκτο όριο εξετάσεων των Παθολόγων- Ογκολόγων

O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι στο ΦΕΚ Β'/35/14-01-2015, σελίδα 296, στην κατηγορία της ιατρικής πράξης "βιοδείκτες" για τον Παθολόγο - Ογκολόγο το αριθμητικό όριο εξετάσεων είναι μηδέν (0)!

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, την άμεση ανάκληση των απαράδεκτων διατάξεων του ως άνω ΦΕΚ για τους Παθολόγους – Ογκολόγους, υπενθυμίζοντας πως ο Παθολόγος - Ογκολόγος είναι ο κατ' εξοχήν αρμόδιος ιατρός για την παραπομπή εξέτασης της πλειονότητας των βιοδεικτών που είναι απαραίτητοι για τη χορήγηση μοριακών στοχευουσών θεραπειών.

Ο ΠΙΣ τονίζει ότι η αξιοπρεπής ιατρική λειτουργία έχει δεινοπαθήσει ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια και η πλήρης αποκατάστασή της αποτελεί ώριμο και επείγον αίτημα του συνόλου του ιατρικού κόσμου της χώρας μας.