ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει σκάνδαλο και σύμβαση, τονίζουν οι κ.κ. Γεωργιάδης & Βορίδης αναφορικά με την γερμανική εταιρεία

Δεν υπάρχει σκάνδαλο και σύμβαση, τονίζουν οι κ.κ. Γεωργιάδης & Βορίδης αναφορικά με την γερμανική εταιρεία

Κανένα σκάνδαλο δεν βλέπουν οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης αναφορικά με την γερμανική εταιρεία και τις υπηρεσίςς που παρείχε στο υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, οι δύο πρώην υπουργοί, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει, ωστόσο αυτό που υπάρχει είναι σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Αναλυτικά,η ανακοίνωση των κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη έχει ως εξής:

«Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.
Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.

Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β' Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας».

Διαβάστε ακόμη:

Σοβαρές καταγγελίες Κουρουμπλή κατά Άδωνι και Βορίδη για διασπάθιση δημόσιου χρήματος

BEST OF NETWORK