ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τέλος στις ουρές του ΙΚΑ - Καθ' όλο το χρόνο η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας

Στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα με τις ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προχώρησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Τέλος στις ουρές του ΙΚΑ - Καθ' όλο το χρόνο η απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας

Η ομάδα, με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρ. Χάλαρη, έχει στόχο να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους.

Το μέτρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργόσημου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι-τέκνα).

Στη σύσκεψη, εκτός του αναπλ. υπουργού Δημήτρη Στρατούλη, παραβρέθηκαν επίσης ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ, Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Με αφορμή τη συνάντηση, στελέχη του υπουργείου επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας. Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι έως τα τέλη Μαρτίου όπως γινόταν μέχρι σήμερα.