ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τι συμβαίνει στο νοσ. Κέρκυρας; Τεράστια διαφυγόντα έσοδα, δεν πληρώνουν τουρίστες & εταιρείες

Τεράστια διαφυγόντα έσοδα από νοσηλείες και ασφαλισμένους ιδιωτικών εταιρειών καταγράφει το νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως καταγγέλουν οι γιατροί και ειδικότερα η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό συμβαίνει, διότι οι τουρίστες που καταφεύγουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες, τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα.

Τι συμβαίνει στο νοσ. Κέρκυρας; Τεράστια διαφυγόντα έσοδα, δεν πληρώνουν τουρίστες & εταιρείες

Επιπλέον, με αφορμή τον ερχομό του Πάσχα αλλά και της τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα αυτό, αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για το τι πραγματικά συμβαίνει. Σε μία περίοδο που τα οικονομικά όλου του ΕΣΥ βρίσκονται σε πτωτική πορεία, το να διαφεύγουν σημαντικά έσοδα από ένα νοσοκομείο – εντονότατης μάλιστα τουριστικής ζώνης – είναι τουλάχιστον πολυτέλεια και η χώρα αυτή την στιγμή, δεν έχει χρόνο για πολυτέλειες. Ακόμη, η καθημερινή απώλεια χιλιάδων ευρώ, θα μπορούσε σύμφωνα με την Ένωση, να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία όλου του έκτακτου προσωπικού ,

Ένα σοβαρό θέμα επίσης, σύμφωνα με την Ένωση, είναι το γεγονός, ότι η γραμματεία παραμένει κλειστή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ οι υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν τα νοσήλια από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι τουρίστες που καταφεύγουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες, τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα: «Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς μεγάλη έκπληξη και των ίδιων, είναι εντελώς δωρεάν, όταν αυτές παρέχονται μεταξύ 11 το πρωί και 7 το βράδυ, καθώς αυτό το χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί γραμματεία στο νοσοκομείο», καταγγέλλουν οι γιατροί, για να επισημάνουν:

«Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσηλίων».
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή απώλεια χιλιάδων ευρώ, ποσού που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία όλου του έκτακτου προσωπικού ,που θα έπρεπε να προσλαμβάνεται για να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση.
"Ποιες ενέργειες γίνονται ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου;" αναρωτιούνται οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει – αναφέρουν – το προσωπικό του νοσοκομείου ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να επιστρατεύσει το "φιλότιμο" για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που και φέτος θα προκύψουν.

Η χρήση των υπηρεσιών Υγείας από τουρίστες είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια. Το νέο κτίριο σε συνδυασμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών - ποιότητα που οφείλεται στο ζήλο των εργαζομένων - έχει οδηγήσει πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού να προτρέπουν τους πελάτες τους να κάνουν χρήση του δημοσίου συστήματος Υγείας.
Για την αντιμετώπιση αυτής της κατακόρυφης αύξησης της κίνησης στο νοσοκομείο, καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη αύξηση και στο προσωπικό. Έτσι, οι λιγοστοί και ήδη ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι καλούνται να καταναλώσουν και τις τελευταίες παρακαταθήκες δύναμής τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας...

«Ποιος άραγε ευθύνεται για αυτή την κατάσταση;», καταλήγει η Ένωση, με έμφαση, προσθέτοντας ακόμη «Ποιες ενέργειες γίνονται ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου; Οι υπεύθυνοι ας σταματήσουν να Κρύβονται και ας δώσουν εξηγήσεις ..»