ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε δραματική κατάσταση ο Ευαγγελισμός, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς προσωπικό

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, της ναυαρχίδας του ΕΣΥ, καθώς το νοσηλευτήριο βρίσκεται πλέον σε οριακά επίπεδα, με πενιχρή χρηματοδότηση και με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, είναι τόσο τα λειτουργικά του έξοδα όσο και οι υποχρεώσεις προς τρίτους, να μην μπορούν να καλυφθούν.

Σε δραματική κατάσταση ο Ευαγγελισμός, χωρίς χρηματοδότηση και χωρίς προσωπικό

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, ενώ το μηνιαίο κόστος λειτουργίας, σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2015, είναι 7,5 εκατ. ευρώ, στο νοσοκομείο έχουν διατεθεί -για όλο το πρώτο τρίμηνο- μόλις 4,85 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στερούν την πλήρη λειτουργία των νέων χειρουργείων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σήμερα λειτουργούν μόνο οι 10 από τις 15 νέες χειρουργικές αίθουσες, ενώ λόγω έλλειψης κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, και άλλα τμήματα του νοσηλευτηρίου, λειτουργούν προβληματικά.

Να σημειωθεί ότι στον Ευαγγελισμό, οι ελλείψεις στους νοσηλευτές είναι πάνω 450, ενώ συνολικά λείπουν 1.000 άτομα από όλες τις ειδικότητες.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 8 το πρωί στα επείγοντα, ενώ θα γίνει και παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου, στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Διαβάστε ακόμη:

Ευαγγελισμός: Ξεκινά η λειτουργία των 3 νέων χειρουργείων, αλλά χωρίς προσωπικό