ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η υγεία και η πρόνοια αναμένουν από την δεύτερη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεις και σηκωμένα μανίκια

Η νέα εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύει με τον πιο εμφανή τρόπο την συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να ολοκληρωθούν σε όλα τα επίπεδα, και κυρίως στην υγεία και την πρόνοια. 

Η υγεία και η πρόνοια αναμένουν από την δεύτερη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεις και σηκωμένα μανίκια

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αλλαγές, οι οποίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο και τώρα, είναι αδήριτη ανάγκη να ολοκληρωθούν, καθώς η κοινωνία δεν μπορεί άλλο να περιμένει.

Η έμφαση σε ένα κράτος πρόνοιας και αλληλεγγύης, η ανάγκη για καθολική κάλυψη όλων των πολιτών σε υγεία και περίθαλψη, η μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για τα φάρμακά τους, η κάλυψη των ανασφάλιστων με πραγματικούς όρους ισότητας, η τόνωση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου αλλά και η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος για όλες τις φαρμακοβιομηχανίες με ορίζοντα τετραετίας (όπως ζητούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις), η ανάγκη για μεγαλύτερη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία - τα οποία καταρρέουν ημέρα με την ημέρα από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση- αλλά και στον ΕΟΠΥΥ με στόχο να αποπληρώνονται τακτικά οι πάροχοι υγείας, αλλά και η ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, αποτελούν τα «καίρια» χαρτιά του υπουργείου Υγείας, η ολοκλήρωση της ΠΦΥ και οι ύψιστες προτεραιότητες οι οποίες έχουν μείνει στην μέση και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

Και βέβαια υπάρχει πάντα η ανάγκη να χτυπηθεί η διαφθορά τα πλοκάμια της οποίας στον τομέα της υγείας, είναι τεράστια και που ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζει διαρκώς και στηρίζει από την στιγμή της πρώτης του εκλογικής νίκης τον Ιανουάριο του 2015. Εδώ, να θυμίσουμε πως μόνο οι επίορκοι γιατροί του ΕΣΥ που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι περί τους 60 και κατανέμονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο η νέα εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα, ή αν θέλετε η δεύτερη φορά Αριστερά, θα αποδειχθεί πραγματική διακυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός θα πρέπει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το Τρίτο Μνημόνιο και τους αντίστοιχους νόμους του.

Με δύο λόγια, από σήμερα ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του θα πρέπει να ασκήσουν πραγματική διακυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες με μεγάλη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού καθώς και με μία δύσκολη περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όπως η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος που ταλανίζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη.

Και θα πρέπει να τρέξουμε όλοι πολύ γρήγορα, πρωτίστως όμως οι κυβερνήτες καθώς δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος αλλά και ούτε ένα ευρώ από προγράμματα που δικαιούμαστε όπως ΕΣΠΑ και Κοινοτικά κονδύλια για την μεταναστευτική πολιτική.

Διαβάστε ακόμη:

Επίορκος γιατρός: Ορίστηκε νέος επικεφαλής του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα εκδικάσει την υπόθεση

Εκλογικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα - Πάνω από 7 μονάδες η διαφορά!