ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις στο ΕΣΥ μέχρι τέλος του χρόνου - Στο δρόμο και επικουρικοί & συμβασιούχοι

Πενηντα πέντε (55) συμβασιούχοι όλων των ειδικοτήτων που εργάζονται στην ναυαρχίδα του ΕΣΥ στον Ευαγγελισμό και αποτελούν  «οξυγόνο» για το νοσηλευτήριο αναμένεται να απολυθούν το προσεχές διάστημα. Την ίδια ώρα, μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2-3.000 πανελλαδικά.

Χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις στο ΕΣΥ μέχρι τέλος του χρόνου - Στο δρόμο και επικουρικοί & συμβασιούχοι

Την δραματική αυτή κατάσταση της υποστελέχωσης στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τονίζουν ανάγλυφα οι Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., Ε.Ι.Ν.Α.Π. και Α΄βάθμια Σωματεία Νοσοκομείων, ζητώντας φυσικά το αυτονόητο, να παραμείνουν δηλαδή οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους καθώς και Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό και Σταθερή δουλειά για όλους.

Παράλληλα, προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι.

Αναλυτικά, τα θεσμικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών και εργαζομένων αναφέρουν τα εξής:

«Σχετικά με το επικουρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ & γενικά, τους υγειονομικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 55 συμβασιούχοι συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) στις παραπάνω κατηγορίες. Το αμέσως επόμενο διάστημα –δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τους! Δηλαδή, απολύονται! Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα! Τραγικό παράδειγμα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του μεγαλύτερου νοσοκομείου (με άνω των 1.500 προσερχομένων σε κάθε Γενική Εφημερία και δεκάδων χιλιάδων ακόμη καθημερινά) που στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε πέντε επικουρικούς γιατρούς...

Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κ.λπ.) να προσεγγίζει τους 1.000! Επισημαίνουμε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στον Ευαγγελισμό και 2-3.000 πανελλαδικά.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη των συναδέλφων συμβασιούχων στον Ευαγγελισμό έπειτα από πρωτοβουλία του ΔΣ του Σωματείου μας.

Κοινό συμπέρασμα από τη συζήτηση ήταν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει οξύτατο πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και δεκάδες εργαζόμενοι θα απολυθούν.

Το πρώτο ομόφωνο αίτημα είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ αλλά και να μην υποχρεωθεί κανένας συνάδελφος να δουλέψει με το επαίσχυντο μπλοκάκι.

Υπήρξαν προτάσεις, όπως π.χ. να γίνει ανανέωση όλων των συμβάσεων μέχρι να τοποθετηθούν στη θέση τους μόνιμοι συνάδελφοι.
Πότε όμως θα προκηρυχθούν & θα καλυφθούν τα χιλιάδες κενά σε μόνιμο προσωπικό; (πάνω από 1.000 υπολογίζονται μόνο για τον Ευαγγελισμό). Γι' αυτό και πάγια θέση του Σωματείου μας είναι να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μόνιμους!

Αμέσως μετά τη σύσκεψη (16/10) πραγματοποιήθηκε παράσταση στη Διοίκηση που διατύπωσε εγγράφως (προς Υ.ΠΕ & Υπουργείο) την αναγκαιότητα για άμεση ανανέωση των συμβάσεων των επικουρικών λόγω της κρισιμότητας των πόστων που καλύπτουν.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι.

Καλούμε όλα τα σωματεία υγειονομικών να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και φυσικά, όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων.

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!

Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό - Σταθερή δουλειά για όλους».

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται προσλήψεις στο ΕΣΥ με προτεραιότητα επικουρικούς στην Δυτ. Μακεδονία