ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Ελπίς: Συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα «Μείωση του εμβολιαστικού κενού - Εμβολιασμός Εφήβων»

Ο εμβολιασμός αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και προστατεύει από περισσότερες από 20 σοβαρές ασθένειες.

Νοσοκομείο Ελπίς: Συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα «Μείωση του εμβολιαστικού κενού - Εμβολιασμός Εφήβων»

Από τη βρεφική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους από την ασθένεια, την αναπηρία και τον θάνατο.

Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον έλεγχο ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό, τα κενά στην κάλυψη εμβολιασμού συνεχίζουν, δημιουργώντας ευκαιρίες για μετάδοση ασθενειών μεταξύ των ευπαθών ατόμων.

Το Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» ξεκινά δυναμικά το πρόγραμμα «Εμβολιασμός εφήβων» στα πλαίσια της εκστρατείας «Μείωση του εμβολιαστικού κενού» του Υπουργείου Υγείας υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο δράσης για τον εμβολιασμό 2015-2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η εμβολιαστική κάλυψη των εφήβων, ηλικίας 14 -18 ετών, των Σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σύνθημα «Μείωση του εμβολιαστικού κενού - Εμβολιασμός Εφήβων».

Η δράση θα πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σε επιλεγέντα σχολεία, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, από τον Οκτώβριο έως το Μάιο.

Τα εμβόλια θα συνταγογραφούνται χωρίς συμμετοχή, μόνο με το ΑΜΚΑ του εμβολιαζόμενου, ανεξάρτητα από ασφάλιση. Μοναδική προϋπόθεση εμβολιασμού, είναι η έγγραφη συγκατάθεση των γονιών των μαθητών.

Η εκστρατεία είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Εμβολιασμού 2015-2020 (European Vaccine Action Plan 2015–2020).

To Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Εμβολιασμού 2015-2020, αποτελεί ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη διασφάλιση της προστασίας του πληθυσμού της Ευρώπης, από ασθένειες που προλαμβάνονται με τον εμβολιασμό.

Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού, τα κράτη μέλη έχουν δεσμευθεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους και την πολιτική τους για:

• Υποστήριξη απαλλαγής της πολιομυελίτιδας

• Εξάλειψη της ιλαράς και της ερυθράς

• Έλεγχο μόλυνσης από τον ιό της ηπατίτιδας Β

• Λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων σχετικά με την εισαγωγή των νέων εμβολίων

• Επίτευξη της χρηματοδότησης των εθνικών προγραμμάτων εμβολιασμού

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ