ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την υγεία, την πρόνοια & την εκπαίδευση

Συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων μαζί με συνταξιούχους πραγματοποίησαν την Τετάρτη, άτομα με αναπηρίες, με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, διαφόρων συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ, εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή και άλλων πολλών φορέων και πολιτών.

Παναναπηρικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την υγεία, την πρόνοια & την εκπαίδευση

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πολιτική που διαλύει τα δικαιώματα των αναπήρων στη μόρφωση, τη δουλειά, την Κοινωνική Πρόνοια και προστασία. Οι ανάπηροι από όλη την χώρα, κατήγγειλαν την πολιτική που τους έφερε στην εξαθλίωση, στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι διαδηλωτές διεκδίκησαν αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθώς και την κοινωνική τους προστασία από την κοινωνικό-οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), Γιάννης Βαρδακαστάνης, σε ομιλία του, ζήτησε -μεταξύ άλλων- συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η ΕΣΑμεΑ να καταθέσει το σύνολο των αιτημάτων των αναπήρων της χώρας μας για την σωτηρία των πενιχρών εισοδημάτων τους από τις μνημονιακές πολιτικές.