ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

400 νοσηλευτές & 100 γιατροί θα στελεχώσουν ΜΕΘ και ΜΑΦ - Οι προσλήψεις τον Φεβρουάριο

Ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

400 νοσηλευτές & 100 γιατροί θα στελεχώσουν ΜΕΘ και ΜΑΦ - Οι προσλήψεις τον Φεβρουάριο

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Με αυτό τον τρόπο, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ενίσχυσης των ΜΕΘ θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημερώνεται καθημερινά από το ΕΚΕΠΥ και το ΕΚΑΒ για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ και διαβεβαιώνει ότι η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, με βάση τη σοβαρότητα των περιστατικών και με απόλυτη διαφάνεια.

Το δραματικό πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), επεσήμανε πρόσφατα η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), σημειώνοντας, ότι στη «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας, στις 3 Ιανουαρίου, ήταν καταχωρημένα 52 περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αντίστοιχα στις 5 Ιανουαρίου ήταν 50.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΙΝΑΠ: Τεράστια έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ καταγγέλλουν οι γιατροί

Αγκομαχούν οι ΜΕΘ στο ΕΣΥ: 39 Έλληνες ψάχνουν για κλίνη και δίνουν μάχη