ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσ. Χίου: Προσλήψεις, ασθενοφόρο και μία μονάδα παραγωγής οξυγόνου στην υπηρεσία των ακριτών

Λύσεις σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Χίου ανακοίνωσε η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας, κυρία Ελένη Βουτιέρου, η οποία εκτελεί και καθήκοντα διοικήτριας.

Νοσ. Χίου: Προσλήψεις, ασθενοφόρο και μία μονάδα παραγωγής οξυγόνου στην υπηρεσία των ακριτών

Συγκεκριμένα, γιατροί, νοσηλευτές, διασώστες του ΕΚΑΒ, νέο ασθενοφόρο αλλά και μια ακόμα μονάδα παραγωγής οξυγόνου, έρχονται στο νοσοκομείο Χίου και, όπως όλα δείχνουν, αφήνουν πίσω τους προβλήματα που κατά καιρούς έθεταν υπό αμφισβήτηση την δυνατότητα παροχής αξιόπιστων υπηρεσιών στους πολίτες.

Έτσι, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του ΚΕΕΛΠΝΟ με τίτλο «Άμεση ενίσχυση της ανταπόκρισης του εθνικού συστήματος υγείας, εξαιτίας της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», προσελήφθηκαν δύο γιατροί (ένας ορθοπεδικός και ένας παιδίατρος), τρεις νοσηλευτές, ένας τεχνολόγος ακτινολόγος και ένας τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων. Οι περισσότεροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ήδη στο νοσοκομείο Χίου.

Επιπλέον, οκτώ διασώστες προσελήφθηκαν για το ΕΚΑΒ και αναμένεται ακόμα ένας. Επίσης, άμεσα θα παραληφθεί και το πρώτο από τα δύο νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Χίου, έτσι ώστε να λειτουργεί με δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια όλο το 24ωρο.

Ακόμη, την Τετάρτη, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 χρόνια), στην οποία το Γ.Ν. Χίου θα στελεχωθεί με δύο γιατρούς και τρεις νοσηλευτές (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ ) στην ΜΕΘ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, της αναβάθμισης και της αυτόνομης λειτουργίας του, το Νοσοκομείο επιχορηγήθηκε (από τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου) για προμήθεια και εγκατάσταση δεύτερης μονάδας παραγωγής οξυγόνου, συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.

«Η μονάδα παραγωγής οξυγόνου η οποία εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο και λειτούργησε πρώτη φορά στις 19 Μαρτίου 2015 εξοικονομεί χρήματα, χωρίς όμως να εξασφαλίζει ποσοτικά την κάλυψη των αναγκών και την ασφάλεια των ασθενών σε περιόδους αυξημένων αναγκών (π.χ. έξαρση λόγω του Η1Ν1).

Κατά τον τρόπο αυτό, το Νοσοκομείο γίνεται αυτοδύναμο, εξοικονομεί επιπλέον χρήματα και θα αποκατασταθεί η ομαλή παραγωγή και παροχή οξυγόνου προς τα διάφορα τμήματα του. Η εγκατάσταση της 2ης μονάδας θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς ήδη έχει γίνει μελέτη», αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου, που δεν παραλείπει να αποδώσει τα εύσημα στον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο υπουργείο Υγείας «για την αμέριστη συμπαράσταση τους».

Διαβάστε ακόμη:

Μόλις 3 ιατροδικαστές για τα νησιά του Αιγαίου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα ενίσχυσης των νοσοκομείων του Ανατ. Αιγαίου