ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αν. Ξανθός: Έρχεται το τέλος της ανασφάλειας των ανασφάλιστων - Αναδιοργάνωση και στις προμήθειες

Για καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, η οποία είναι κοστολογημένη, καθώς υπάρχει έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ και οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί τη δημοσιονομική αποτύπωση των μέτρων, μίλησε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στο ΑΠΕ ΜΠΕ αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Παράλληλου Προγράμματος και στην σχετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το Σάββατο το βράδυ.

Αν. Ξανθός: Έρχεται το τέλος της ανασφάλειας των ανασφάλιστων - Αναδιοργάνωση και στις προμήθειες

Κλείνει ένας κύκλος ανασφάλειας για τους ανασφάλιστους συμπολίτες, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δωρεάν ιατρική παρακολούθηση , εργαστηριακές εξετάσεις στις δημόσιες δομές, νοσηλεία χωρίς προεγκρίσεις, τριμελείς επιτροπές, χωρίς χρέωση νοσηλίων και αντιμετώπιση των φαρμακευτικών τους αναγκών όπως και οι ασφαλισμένοι».

Αναφορικά με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, όπως προμήθειες, προσλήψεις και κρίσεις γιατρών, ο υπουργός υπογράμμισε: «Διευκολύνει τις προσλήψεις, επιταγχύνει τις κρίσεις των γιατρών, τους δίνει κίνητρα να πάνε σε άγονες νησιωτικές, προβληματικές περιοχές, ενισχύει τη λειτουργία εποπτευόμενων φορέων, όπως ο Ε.Ο.Φ , το ΕΚΑΒ κ.α».

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Μιχ. Κεφαλογιάννη, αναφορικά με καθυστερήσεις στην υλοποίηση του χρονιοδιαγράμματος, ο Α.Ξανθός απάντησε: «Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν μια χρονιά κανονικότητας, ούτε για τη χώρα, ούτε για την οικονομία, ούτε για το σύστημα υγείας. Νομίζω ότι τώρα τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί. Υπάρχει το θέμα των προμηθειών, προετοιμάζουμε και εκεί μια αναδιοργάνωση του συστήματος, το οποίο είναι απόλυτα αποσυντονισμένο και οδηγεί συχνά στις ελλείψεις φθηνού υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων».

Σε ερώτηση για το αν το πάρτι συνεχίζεται με τις προμήθειες στις δημόσιες δομές υγείας ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε: «Το σύστημα είναι διάτρητο και δεν έφτασε απ ότι φαίνεται ούτε η δημιουργία της επιτροπής προμηθείων υγείας, ούτε το Παρατηρητήριο τιμών, το οποίο έχει πάρα πολλά προβλήματα. 'Αρα, πρέπει, όχι μόνο να κλείσουμε τις τρύπες, αλλά να πάμε σε μια άλλη βάση η οποία θα διασφαλίζει και την ποιότητα των υλικών, τη γρήγορη ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών και τη διασφάλιση των δημοσίων συμφερόντων».

Διαβάστε ακόμη:

Παράλληλο Πρόγραμμα: Ψηφίζεται σήμερα, με αλλαγές εις βάρος ομάδας ανασφάλιστων

Η υγεία, μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ Ν. Δημοκρατίας και κυβέρνησης

Σκληρή απάντηση υπ. Υγείας στην «Μαύρη Βίβλο» της Ν.Δ: Προσβάλλει την νοημοσύνη των πολιτών

Η μάχη μόλις ξεκίνησε: Η Ν. Δημοκρατία αποδομεί το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Επικίνδυνα αναλώσιμα στο σώμα ασθενών, με την σφραγίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών & της ΕΠΥ