ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην Ειδομένη την Τετάρτη ο Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον Τέρενς Κουίκ & το ΕΚΕΠΥ

Στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης θα μεταβεί την Τετάρτη, 23 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Στην Ειδομένη την Τετάρτη ο Ανδρέας Ξανθός μαζί με τον Τέρενς Κουίκ & το ΕΚΕΠΥ

Ο υπουργός θα επισκεφθεί τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, τον άτυπο καταυλισμό στην Ειδομένη, το Νοσοκομείο Κιλκίς και το hot spot στα Διαβατά.

Στο πλαίσιο της περιοδείας θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς για να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ενεργειών με στόχο την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων- μεταναστών που φιλοξενούνται στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ τα τελευταία νέα από το προσφυγικό μέτωπο, αφορούν σε μερικά κρούσματα ανεμοβλογιάς που έχουν καταγραφεί στον καταυλισμό της Ειδομένης, γεγονός που χτυπάει το καμπανάκι κινδύνου, έστω και εάν πρόκειται για μικρής εμβέλειας κρούσματα.

Εξάλλου, διευκρινίσεις για τους εμβολιασμούς προσφύγων, αιτούντων άσυλο, μεταναστών και του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται σε κέντρα φιλοξενίας, δίνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα είναι ο ελλιπής εμβολιασμός, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τον γηγενή πληθυσμό.

Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των προσφύγων έχουν «άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού», εφόσον δεν διαθέτουν κατά την άφιξή τους έγγραφα που να πιστοποιούν την εμβολιαστική τους κάλυψη, με αποτέλεσμα την περαιτέρω δυσκολία στην ορθότερη προσέγγιση από τις υγειονομικές αρχές της χώρας υποδοχής.

Διαβάστε ακόμη:

Κρούσματα ανεμοβλογιάς στην Ειδομένη: Νέοι εμβολιασμοί και πιθανή επίσκεψη Ξανθού στον καταυλισμό