ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ι. Φωτήλας: Νομοσχέδιο προσβολής του ιατρικού κόσμου το ν/σ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

«Νομοσχέδιο με διαδικασία fast track, χωρίς καμία διαβούλευση» χαρακτήρισε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, το ν/σ σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών και των οδοντιάτρων του ΕΣΥ.

Ι. Φωτήλας: Νομοσχέδιο προσβολής του ιατρικού κόσμου το ν/σ για την οργάνωση του χρόνου εργασίας

Ο κ. Φωτήλας αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο κ. Πολάκης να ενδιαφέρεται για τις εφημερίες των διεφθαρμένων –όπως λέει– γιατρών. Συνέστησε στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, όπως το γεγονός ότι στο «ΛΑΪΚΟ» προγραμματισμός χειρουργείων μπορεί να γίνει από τον Φεβρουάριο του 2018. Τόνισε ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο επικρατούν οι ιδεοληψίες και εμμονές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέρ των κληρώσεων. Επίσης, προσπαθούν να εκβιάσουν τους γιατρούς να παραιτηθούν από κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, προχωρώντας σε μια μονομερή ενέργεια που από τη μία θα φέρει μεγάλο πλήγμα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και από την άλλη θα κλείσει τα ιδιωτικά εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κλινικοεργαστηριακά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφού καλούνται να πληρώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βρίσκεται σε απόγνωση. Στους λίγους μήνες που της απομένουν, κάνει οτιδήποτε μπορεί για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

Φέρνει νομοσχέδια όπως το σημερινό με διαδικασία fast track, χωρίς καμία διαβούλευση. Μας ζητήθηκε να καλέσουμε φορείς. Ακούστε κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: Διαμαρτυρηθήκαμε γιατί μας ζητήθηκε να καλέσουμε φορείς από όλη την Ελλάδα να έρθουν στη Βουλή εντός τριών ωρών. Η απάντηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε ποια ήταν; Μα κύριε συνάδελφε όσοι χρειάζονταν έχουν ήδη ενημερωθεί!!! Ο απόλυτος ευτελισμός του κοινοβουλίου. Εν τοιαύτη περιπτώσει κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ ας μην έρχονται τα νομοσχέδια καθόλου στις Επιτροπές. Ας τα φέρνετε κατευθείαν στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα το ν/σ κοροϊδεύει και προσβάλλει τον χώρο της υγείας.

Λέει μάλιστα ότι έχει γνήσιο ενδιαφέρον για τους ιατρούς και τις εφημερίες των! Και ποιος συγκεκριμένα τα λέει αυτά; Ο κ. Πολάκης, που συνεχίζει να υβρίζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι είναι διεφθαρμένοι!

Και τώρα κόπτεται για τις εφημερίες αυτών των διεφθαρμένων –όπως λέει– ιατρών…

Και βέβαια δεν περίμενα τις δηλώσεις αυτές για να καταλάβω το επίπεδο του κ. Πολάκη, άλλωστε «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»…

Θα σας συνιστούσα –όπως και σε όλη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ– στους τελευταίους αυτούς μήνες που θα παραμείνετε στη εξουσία, να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα στην υγεία και να μην προκαλείτε προσβάλλοντας τους ιατρούς, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διατηρηθεί όρθιο το ΕΣΥ.

Και επειδή μίλησα για τα πραγματικά προβλήματα της υγείας: Είδατε την επιστολή του διοικητή του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ» που αναγκάζει τους ασθενείς να υπογράφουν ότι εν γνώσει τους παραμένουν στις λίστες αναμονής για χειρουργείο γιατί δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν πριν τον Φεβρουάριο του 2018;

Αυτά είναι τα προβλήματα που θα ’πρεπε να κοιτάτε και όχι να μας φέρνετε τσαπατσούλικα κείμενα χωρίς τεκμηρίωση και διαβούλευση…

Μένει όμως το ερώτημα γιατί φέρνετε αυτές τις ρυθμίσεις τώρα; Γιατί προφανώς θέλετε να τακτοποιήσετε «δικό» σας κόσμο μέσω της πρωτοφανούς διαδικασίας για τις κρίσεις και την επιλογή των γιατρών του ΕΣΥ.

Αλήθεια πού αλλού γίνεται παγκοσμίως διαδικασία κλήρωσης; Έχετε εμμονή με τις κληρώσεις. Γιατί; Μήπως γιατί μαγειρεύονται εύκολα; Αφήστε δε αυτή τη δομημένη συνέντευξη που θα μπορεί να φέρνει τον πέμπτο πρώτο. Αρκεί δηλαδή ο δικός μας να είναι μέσα στους πέντε πρώτους και θα γίνει πρώτος!!!

Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι οι δικοί σας δεν είναι συνήθως στους πέντε πρώτους.

Τι να πούμε δε για την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο άρθρο 20;

Επιχειρείτε την εκβιαστική απόσπαση υπογραφής από τους γιατρούς για παραίτηση από κάθε νόμιμο δικαίωμά τους. Πρόκειται για μονομερή ενέργεια που από τη μία θα φέρει μεγάλο πλήγμα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και από την άλλη θα κλείσει τα ιδιωτικά εργαστήρια, τα διαγνωστικά κέντρα και τα κλινικοεργαστηριακά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, αφού καλούνται να πληρώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού του.

Ολοκληρώνοντας, επιτρέψτε μου δύο σχόλια για την πολιτική επικαιρότητα: το πρώτο αφορά στον Υπουργό Παιδείας και την απίστευτη ανακοίνωση που έβγαλε κατά του πρύτανη του ΠΑ.ΜΑΚ.:

Το να εγκαλεί ο Υπουργός μιας δημοκρατικής χώρας έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον Πρύτανη, επειδή απευθύνθηκε στους φοιτητές του για να τους μιλήσει για αξιοπρέπεια, αξιοκρατία, και σεβασμό ξεπερνάει κάθε εσκεμμένο.

Μιλάμε για έναν υπουργό, τον κ. Γαβρόγλου, που δεν έχει βρει να πει έστω μία λέξη για όλη αυτή την αθλιότητα που παρατηρείται καθημερινά στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Είναι αυτονόητο κύριε Υπουργέ ότι θα είστε ηθικός αυτουργός αν κάτι συμβεί το επόμενο διάστημα στον συγκεκριμένο Πανεπιστημιακό.

Το δεύτερο σχόλιο θα το κάνω ως νομικός για τα όσα πρωτοφανή ακούω αυτές τις ημέρες από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τον κ. Παρασκευόπουλο για τον διαβόητο νόμο που εισηγήθηκε και ψηφίσατε κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης το 2015.

Πριν από λίγες ημέρες την Παρασκευή ο πρωθυπουργός διαρρήγνυε τα ιμάτιά του για τον νόμο λέγοντας τι καλός που είναι και ότι πρέπει να παραμείνει…

Προχθές, ο ίδιος ο Παρασκευόπουλος τον άδειασε και δήλωσε ευθαρσώς ότι πρέπει να καταργηθεί αυτός ο νόμος!

Και αναρωτιέμαι: υπάρχει όριο στη θρασύτητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Το 2015 ο Υπουργός πανηγύριζε όπως και όλοι σας κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης για την δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα. Χωρίς πουθενά να λέει ότι είναι νόμος για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ξέρετε τι είπε επί της ουσίας ο κ. Παρασκευόπουλος; Ότι αφού βγάλαμε όσους θέλαμε τώρα αποσύρουμε τον συγκεκριμένο νόμο. Αν ξαναμπούν μέσα τον επαναφέρουμε ώστε να ξαναβγούν!!! Δηλαδή μέσα αυτοί δεν θα κάτσουν κύριε Υπουργέ έτσι ή αλλιώς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της συμπολίτευσης έχετε διαλύσει τη χώρα. Στην οικονομία ομολογήσατε ότι δολοφονήσατε τη μεσαία τάξη. Στην παιδεία παίζετε με την αγωνία μαθητών και γονιών και ταυτόχρονα με την ασφάλεια πανεπιστημιακών και φοιτητών. Στη δημόσια ασφάλεια γεμίσατε τους δρόμους εγκληματίες, έχετε μια σχέση στοργής και αγάπης με κάθε λογής μπαχαλάκηδες και προωθείτε αιτήματα αδειών σε αμετανόητους δολοφόνους. Και μη μου πείτε ότι δεν έχει σχέση η κυβέρνηση, γιατί θα σας θυμίσω ότι κουμάντο κάνει ο κ. Λάμπρου.

Είστε ανίκανοι και αδίστακτοι. Σύντομα θα είστε και παρελθόν.

Σας ευχαριστώ.