ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Παπακώστα: Νέος οργανισμός στο ΕΚΕΨΥΕ & ισχυρός πόλος ΠΦΥ το νοσ. Αγία Βαρβάρα

Συνάντηση εργασίας με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), πραγματοποίησε την Τρίτη, η  Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Παπακώστα: Νέος οργανισμός στο ΕΚΕΨΥΕ & ισχυρός πόλος ΠΦΥ το νοσ. Αγία Βαρβάρα

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο τρόπος λειτουργίας του Κέντρου και αναζητήθηκαν λύσεις για την καλύτερη και αποδοτικότερη δράση του. Η Υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Σύλλογο, ζήτησε τις προτάσεις τους, ώστε να υπογραφεί ο νέος Οργανισμός που θα ανταποκρίνεται στις ερευνητικές και λειτουργικές ανάγκες του Κέντρου και βάσει αυτού να προκηρυχθούν θέσεις που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Γκίτικα, ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Βουτυράκος, ο Γενικός Γραμματέας, Στέλιος Μαθιουλομανωλάκης, τα μέλη, Νίκος Χαβέλος και Μάριος Αβλαμισόπουλος και η ψυχίατρος, τ. Προϊσταμένη του προγράμματος ''ΙΑΣΩΝ'', Σοφία Παπαγιάννη. Από την πλευρά του Υπουργείου, συμμετείχαν η Δ/ντρια της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας, Μαρία Καμμένου, το στέλεχος της Δ/νσης, Γιώτα Μακροδημήτρη.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο για το θέμα του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας ''Αγ. Βαρβάρα''.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα του νοσοκομείου ''Αγία Βαρβάρα'', και τέθηκαν οι βάσεις, ώστε να αποτελέσει ισχυρό πόλο πρωτοβάθμιας φροντίδας προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Αθήνας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αναπληρωτής Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, Περικλής Αλεβίζος, ο Διοικητής του Γ.Ν.Δ.Α. ''Αγ. Βαρβάρα'', Γιώργος Ηλιόπουλος, η Διοικήτρια του Π.Γ.Ν. ''ΑΤΤΙΚΟΝ'', Ευαγγελία Γιαννακάκου, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αιγάλεω, Ευθύμιος Ζάχαρης, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, (Α.Σ.Δ.Α), Ανδρέας Μποζίκας. Ακόμα συμμετείχαν ο Διευθυντής του γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, η Δ/ντρια της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου, Μαρία Καμμένου και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, Θεόδωρος Κομματάς.