ΥΓΕΙΑ

Όταν η ενδοκρινολογία συναντά το νεογνό και το βρέφος - Σεμινάριο από το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Ιδιαίτερη επιτυχία, είχε η διοργάνωση του διεθνούς τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου «Η Ενδοκρινολογία του νεογνού και του βρέφους», το οποίο διοργάνωσε το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, με το μετεκπαιδευτικό ίδρυμα IPOKRaTES.

Όταν η ενδοκρινολογία συναντά το νεογνό και το βρέφος - Σεμινάριο από το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας, αφορούσε όλο το φάσμα των ενδοκρινολογικών προβλημάτων και διαταραχών στα νεογνά και τα βρέφη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, τονίστηκαν ιδιαίτερα οι δοκιμασίες των διαταραχών των στεροειδών και του άξονος των επινεφριδίων, καθώς και η αναφυόμενη ανάγκη χορήγησης βιταμίνης D.

Στο σεμινάριο δίδαξαν οι καθηγητές Khalid Hussain και Μehul Dattai του Νοσοκομείου Παίδων Great Ormond Street του Λονδίνου, Nils Krone και Wolfgang Hogler του Πανεπιστημίου του Birmingham, ο Stefan Wudy του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας, ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος και οι αναπληρώτριες καθηγήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστίνα Κανακά και Ευαγγελία Χαρμανδάρη, ενώ την οργάνωση και το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλος Ανάπτυξης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, Χρήστος Μπαρτσόκας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 70 άτομα (maximum capacity για τα σεμινάρια του IpOKRaTES) από την Ευρώπη, την Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σαουδική Αραβία και το Λίβανο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν ποικίλα θέματα και να συζητήσουν σε βάθος τις εξελίξεις της σύγχρονης ενδοκρινολογίας στα βρέφη με τους διακεκριμένους διδάσκοντες.

Το IPOKRaTES, με έδρα την Γερμανία, είναι ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με στόχο τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου σεμιναρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Με γνώμονα το Ιπποκρατικό πνεύμα, επιχειρεί να παρέχει την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση στο πεδίο των βιοϊατρικών επιστημών, με τη μεταφορά και ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων από τους πιο διακεκριμένους εμπειρογνώμονες στο πεδίο της.

Διαβάστε ακόμη:

Ιατρικό Αθηνών: Μνημόνιο συνεργασίας με το Αντικαρκινικό Κέντρο της Αμερικής MD Anderson Cancer Center

Μία βιωματική εμπειρία από τον Δρ. Κων. Κωνσταντινίδη του Ιατρικού Αθηνών

Πρότυπο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων από το Ιατρικό Αθηνών