ΥΓΕΙΑ

Επιχείλιος έρπης & αποτρίχωση στο μουστάκι: Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες

Ο επιχείλιος έρπης οφείλεται σε λοίμωξη από τον ιό του απλού έρπη (HSV). Συγκεκριμένα, το στέλεχος HSV-1 ευθύνεται για την πλειονότητα των κρουσμάτων επιχείλιου έρπη.

Επιχείλιος έρπης & αποτρίχωση στο μουστάκι: Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες

Οι γυναίκες που έχουν εμφανίσει τις χαρακτηριστικές φλύκταινες γύρω από τα χείλη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν προχωρούν σε «τελετουργικά» ομορφιάς, όπως η αποτρίχωση στο μουστάκι.

Σε περίπτωση θεραπείας με λέιζερ ή χημικού πήλινγκ, ο δερματολόγος ρωτά εάν η ασθενής έχει εμφανίσει ποτέ έρπη στα χείλη. Επειδή όμως η αποτρίχωση στο μουστάκι είναι μια απλή διαδικασία, γίνεται συνήθως στο σπίτι χωρίς την επίβλεψη ειδικού.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες είναι ότι εάν ο έρπης «κρύβεται» κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, όπως συνήθως κάνει όταν τα συμπτώματα (φλύκταινες) έχουν υποχωρήσει, κάποια πρακτική που επιτρέπει σε νέα κύτταρα του δέρματος να αναδυθούν στην επιφάνεια μπορεί να επιτρέψει στον ιό να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Πέραν των ενοχλήσεων που θα εμφανιστούν ξανά, μπορεί η λοίμωξη να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Εάν λοιπόν έχετε εμφανίσει στο παρελθόν έρπη στα χείλη, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας πριν προχωρήσετε ακόμη και σε απλές πρακτικές ομορφιάς στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Επιχείλιος έρπης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη μετάδοσή του
Επιχείλιος έρπης: Πώς να τον αντιμετωπίσετε στο σπίτι
Έρπης: Διώξτε τη φαγούρα με ένα αγαπημένο λαχανικό