ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν αιματολογικές & καρδιολογικές εξετάσεις από τον Δήμο Πεντέλης για άτομα άνω των 35

Δωρεάν Αιματολογικές και Καρδιολογικές Εξετάσεις για συμπολίτες άνω των 35 ετών υλοποιεί ο Δήμος Πεντέλης από το τέλος Αυγούστου.

Δωρεάν αιματολογικές & καρδιολογικές εξετάσεις από τον Δήμο Πεντέλης για άτομα άνω των 35

Ειδικότερα, ο Δήμος Πεντέλης στα πλαίσια των δράσεων προληπτικής ιατρικής για τους δημότες, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: «Μειώνοντας την ανισότητα στην υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς σε περίοδο οικονομικής κρίσης: κατάρτιση επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Αττική» με κωδικό MIS:375378 ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει Δωρεάν Εξετάσεις (γενική αίματος - βιοχημικός έλεγχος – καρδιογράφημα) καθώς και εξέταση ψυχολογικών παραμέτρων για όλους τους συμπολίτες μας, άνω των 35 ετών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και επιστημόνων στο χώρο του ιατρείου του Δήμου στο Α΄ΚΑΠΗ Μελισσίων (28ης Οκτωβρίου & Αγ.Σαράντα 2) από 31 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, ερωτηματολόγιο,στο οποίο θα καταγράφονται το ιατρικό ιστορικό τους, η προδιάθεση σε καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές τους συνήθειες καθώς και η συμβολή της ψυχολογίας στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν ραντεβού μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης, τηλ. 2132050087 και 2132050006.
Υπεύθυνη διοργάνωσης, η Θεματική Αντιδήμαρχος κ. Μπούσουλα-Χάνου Α.
Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση (MIS:375378).

Διαβάστε ακόμη:

Δύο νέες αιματολογικές εξετάσεις για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου