ΥΓΕΙΑ

Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, η μοναδική στην Ελλάδα με ευρωπαϊκή πιστοποίηση

Το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association – ECHSA Congenital Database), συνιστούν η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο.

Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, η μοναδική στην Ελλάδα με ευρωπαϊκή πιστοποίηση

Η Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων με το Αθηναϊκό Καρδιοχειρουργικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό Ινστιτούτο, υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου Παιδοκαρδιοχειρουργού, Δρ. Γιώργου Σαρρή, με πολλαπλές επιστημονικές διακρίσεις και τίτλους (Harvard MD, PhD, FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS), είναι πλέον το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα πιστοποιημένο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρεία (European Congenital Heart Surgeons Association [ECHSA] Congenital Database), και συγκαταλέγεται μεταξύ ελαχίστων πιστοποιημένων Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων σε όλη την Ευρώπη.

Η υψηλή ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών υγείας αποτελεί προτεραιότητα του Ομίλου ΙΑΣΩ. Ο Δρ. Σαρρής, Διευθυντής του Αθηναϊκού Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου, ο οποίος έχει αναλάβει από τον Ιούλιο 2013 την οργάνωση και Διεύθυνση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων, εφαρμόζει από ετών αυστηρό πρόγραμμα διασφάλισης ποιότητας των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί με την ομάδα του. Στα πλαίσια αυτού του πολύπλευρου προγράμματος, τα στοιχεία όλων των Παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων από το Δρ. Σαρρή και την ομάδα του, αναφέρονται ανελλιπώς στη Βάση Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (European Congenital Heart Surgeons Association [ECHSA] Congenital Database).

Ακόμα σημαντικότερο και απολύτως ένδεικτικό του εξαιρετικά υψηλού επιπέδου των επεμβάσεων που πραγματοποιεί ο Δρ. Σαρρής είναι ότι, όπως ελάχιστοι μόνο άλλοι Ευρωπαίοι παιδοκαρδιοχειρουργοί, ο ίδιος υποβάλλει εθελοντικά τα χειρουργικά του αποτελέσματα σε έλεγχο από τους αρμοδίους ανεξαρτήτους κριτές της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, για τη βεβαίωση της ποιότητας των επεμβάσεων και την ακρίβεια των στατιστικών αποτελεσμάτων. Αυτή η πρακτική αποτελεί καθιερωμένη διαδικασία απολύτως εθελοντικού χαρακτήρα της ομάδας του Δρ. Σαρρή, γεγονός που πιστοποιεί και επισφραγίζει την αναγνώριση του από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα για το υψηλό επίπεδο των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων που πραγματοποιεί.

Η εξονυχιστική αυτή διαδικασία του ελέγχου και της πιστοποίησης των χειρουργικών αποτελεσμάτων της ομάδας του κ. Σαρρή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, και στις 3 Νοεμβρίου 2015, ο Dr Zdzislaw Tobota, Τεχνικός Διευθυντής (Technical Director) του ECHSA Congenital Database απένειμε στον κο Σαρρή τα σχετικά Διπλώματα της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας περί Πιστοποίησης των Παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων.

Στο ΙΑΣΩ Παίδων, χάρη στο κορυφαίο ιατρικό και άρτια εκπαιδευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, η υγεία του παιδιού σας είναι στα καλύτερα χέρια!

Μία υπερσύγχρονη παιδιατρική κλινική σε ένα περιβάλλον ευχάριστο, οικείο, ήρεμο και πρωτίστως ασφαλές, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για την περίθαλψη των καρδιοπαθών παιδιών, με ιατρική τεχνολογία αιχμής και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων (ΜΕΘ), η οποία αποτελεί μία από τις πιο προηγμένες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Ευρώπη, μοναδικό μέλημά μας είναι η καλλίτερη δυνατή φροντίδα των μικρών μας ασθενών. Χάρη στην 24ωρη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών, το ΙΑΣΩ Παίδων βρίσκεται δίπλα σας ανά πάσα στιγμή για να φροντίσει ό,τι πιο πολύτιμο έχετε...την υγεία του παιδιού σας.