ΥΓΕΙΑ

108 θάνατοι από την γρίπη - 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία σε μόλις μία ημέρα

Οκτώ νεκρούς μέσα σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 108.

108 θάνατοι από την γρίπη - 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία σε μόλις μία ημέρα

Συνολικά σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 107 άνθρωποι και από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Εντατικές, 332.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους θανάτους συγκαταλλέγονται 5 παιδιά, ενώ συνολικά 20 παιδιά νοσούν σήμερα από τον ιό της γρίπης. Η επιθετικότητα του ιού πάντως, αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι μόλις σε μία ημέρα, έχουμε 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 7 αφορούν παιδιά.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η έλλειψη εμβολιασμού ιδίως στις ευπαθείς ομάδες, αποτελεί έναν από τους λόγους που πυροδότησε εφέτος την επιδημία της γρίπης και απευθύνουν έκκληση σε όσους εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης (υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες, πονόλαιμο) να επισκέπτονται τον γιατρό, να παραμένουν σπίτι για να μην μεταδίδουν τον ιό. Επιπλέον, εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να λαμβάνουν αντι-ιικά χωρίς να κάνουν εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης. Η έγκαιρη λήψη αντι-ιικών μειώνει τα συμπτώματα της γρίπης και την πιθανότητα εμφάνισης βαριών επιπλοκών.

Να θυμίσουμε, ότι για την κατάσταση της γρίπης και κυρίως των κλειστών ΜΕΘ οι οποίες επιβαρύνουν δραματικά το σύστημα την ώρα που κινδυνεύουν και οι ασθενείς με τις λίστες αναμονής, μίλησαν την Τρίτη και οι εκπρόσωποι της Ν. Δημοκρατίας σε συνέντευξη τύπου για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Διαβάστε ακόμη:

Στους 100 πλέον οι νεκροί από την γρίπη