ΥΓΕΙΑ

Κοροναϊός: Τρία νέα κρούσματα - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Άλλα τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού καταγράφηκαν στην Αττική.

Κοροναϊός: Τρία νέα κρούσματα - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Από τον ιό Covid-19, σύμφωνα με τις μέχρι τις τώρα πληροφορίες, έχουν προσβληθεί ένας μαθητής στο Γαλάτσι, ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα και o γονέας μαθητή του Κολλεγίου Αθηνών.

Κρούσμα κοροναϊού σε μαθητή Λυκείου του Γαλατσίου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (09/03/2020) ο δήμος της περιοχής. «Ένας Δήμος οργανωμένος οφείλει να προστατεύει υπεύθυνα τους κατοίκους του με σωστή ενημέρωση και άμεσες στρατηγικές δράσεις. Σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Συνιστούμε την ψυχραιμία των κατοίκων της πόλης μας και βεβαιώνουμε πως η Δημοτική Αρχή είναι κοντά στους κατοίκους! Μαζί θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με σύνεση καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον ΕΟΔΥ. Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης της νόσου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί σας για να λύσουμε απορίες και να ακούσουμε τις ανησυχίες σας 24 ώρες το 24ώρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Οι μαθητές του ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών αποχώρησαν πριν την προγραμματισμένη ώρα, καθώς εντοπίστηκε ανάμεσα στους γονείς κρούσμα κοροναϊού.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η Διευθύντρια του σχολείου αναφέρεται:

«Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση».

Κρούσμα κοροναϊού στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα

Την ίδια ώρα, ένας υπάλληλος της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικά στον αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πού βρίσκονται.

Η πρεσβεία θα παραμείνει σήμερα κλειστή προκειμένου να γίνει απολύμανση και το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ βρίσκεται σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, ο υπάλληλος πέταξε από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ την 1η Μαρτίου.

Την ίδια ημέρα, μετέβη στη Βομβάη της Ινδίας και στις 5 Μαρτίου ταξίδεψε με αεροσκάφος πίσω στο Τελ Αβίβ.

Στις 6 Μαρτίου επέστρεψε στην Αθήνα από το Τελ Αβίβ.