Τροφές με καλούς υδατάνθρακες για την υγεία Μήπως αποφεύγετε τους υδατάνθρακες σε απόλυτο βαθμό, διότι πιστεύετε ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα κακά της διατροφής;
Τι κάνουν στον θυρεοειδή οι τροφές με πολλές φυτικές ίνες Οι περισσότερες τροφές, συμπεριλαμβανομένων των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, διασπώνται και απορροφώνται από το σώμα σας.
ΕΦΕΤ: Κίνδυνος τροφικής αλλεργίας σε προϊόν με σταφίδες - Δείτε ποιο είναι Με ανακοίνωσή του Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα προϊόν με…
Τα μυστικά για την σωστή λήψη βιταμινών και συμπληρωμάτων Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών είναι καλύτερος τρόπος για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε βιταμίνες.
Έγκυρο μόλις το 2% των συμβουλών διατροφής και δίαιτας στο TikTok Το γεγονός ότι οι μοντέρνες δίαιτες και οι διατροφικές συμβουλές κοινοποιούνται ευρέως σε πλατφόρμες Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ), όπως το…
Σαρκοφαγική δίαιτα: Πώς γίνεται και τι επιβάλλεται να ξέρετε Η δίαιτα του σαρκοφάγου είναι υψηλή σε πρωτεΐνες και λιπαρά και πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Πώς να μειώσετε την ορμόνη του στρες (και) μέσω της διατροφής Συχνά αποκαλούμενη και ως “ορμόνη του στρες”, η κορτιζόλη είναι ένα βασικό μέρος της φυσιολογικής απόκρισης του σώματος στο στρες.
6 επιστημονικά αποδεδειγμένες αρχές για γρήγορη και μόνιμη απώλεια βάρους Η μείωση των υδατανθράκων, η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών, η άρση βαρών και ο ύπνος είναι όλες ενέργειες που μπορούν να…
Πάσχα: Τι προσέχουμε όταν αγοράζουμε κρέατα, αυγά και σοκολάτες Καθώς πλησιάζει η εορταστική περίοδος του Πάσχα, δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή και τον ορθό χειρισμό παραδοσιακών τροφίμων.
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται φρέσκα ζυμαρικά - Κίνδυνος τροφικής αλλεργίας Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από τα ράφια των…
Πώς να φάτε περισσότερες ίνες χωρίς να έχετε φούσκωμα Οι φυτικές ίνες είναι ένας σημαντικός δύσπεπτος υδατάνθρακας που υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, προάγει τον κορεσμό και καθαρίζει το…
Διαβήτης τύπου 2: Ποια πρόσθετα τροφίμων αυξάνουν τον κίνδυνο Η τακτική κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο μεταβολικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.
Η γρίπη των πτηνών πέρασε στο αγελαδινό γάλα: Τι γίνεται στις ΗΠΑ Κομμάτια ανενεργού ιού γρίπης των πτηνών ανακαλύφθηκαν σε δείγματα παστεριωμένου γάλακτος από όλες τις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν υγειονομικοί…
Τι να τρώτε αν ασκείστε συνήθως το πρωί Αν σκοπεύετε να ασκηθείτε νωρίς το πρωί, αφήστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για ένα μικρό πρωινό που μοιάζει με…
Η δυσκοιλιότητα συνδέεται με το ασβέστιο: Τι μπορείτε να κάνετε Για πιο δυνατά οστά, πιο υγιή καρδιά και λιγότερες μυικές κράμπες, ίσως παίρνετε κι εσείς ένα συμπλήρωμα με πολύτιμο ασβέστιο.
Υπέρταση: Τι επιπτώσεις έχει η μεσογειακή διατροφή – Ελληνική έρευνα Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.
Πότε και τι να φάτε μετά το τρέξιμο για βέλτιστη ανάκαμψη Η ανάρρωσή σας αμέσως μετά το τρέξιμο είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή μυϊκών πόνων και τη βελτίωση της απόδοσης.
ΕΦΕΤ: Εντοπίστηκε listeria σε προϊόντα με καπνιστή πέστροφα - Δείτε ποια είναι Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) κοινοποίησε την απόφασή της ίδιας της παραγωγού εταιρείας να ανακαλέσει…
Γιατί αποτυγχάνουν οι στρατηγικές των γονιών για πιο ισορροπημένη διατροφή των παιδιών Ορισμένες από τις στρατηγικές που ακολουθούν οι γονείς παιδιών προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, στην προσπάθειά τους να παρέχουν…
Γιατρός αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν σταματήσετε τα φάρμακα απώλειας βάρους Φάρμακα όπως το Ozempic είναι πολύ αποτελεσματικά στο να βοηθήσουν τους περισσότερους ανθρώπους που τα παίρνουν να χάσουν βάρος.
Πώς το χούμους ωφελεί την υγεία Το χούμους είναι ένα δημοφιλές ντιπ ή πάστα που παρασκευάζεται με ρεβίθια, σουσάμι ή ταχίνι (πάστα σουσαμιού), ελαιόλαδο, λεμόνι και…
Οι αντιδιαβητικές ιδιότητες του αβοκάντο Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και καλά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα (ωμέγα-3) λιπαρά.
Τι προσφέρουν στην υγεία οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση καταναλώνονται εδώ και αιώνες σε ολόκληρο τον κόσμο.