ΦΑΡΜΑΚO

7ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ - «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη»

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που μετασχηματίζει καθημερινά τα δεδομένα στη φαρμακευτική επιστήμη και το χώρο της υγείας αποτελεί το βασικό θέμα του 7ου Συνεδρίου του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας με φυσική παρουσία και με τίτλο: «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη».

7ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ - «AI: Η Επανάσταση στη Φαρμακευτική Περίθαλψη»

Επιφανείς ερευνητές και κορυφαίοι επιστήμονες παγκοσμίως θα αναλύσουν εις βάθος τα νέα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ και φέτος ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ πραγματοποιεί έρευνα με τη συνεργασία της εταιρείας δημοσκοπήσεων ALCO για τις νέες προκλήσεις που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη στους φαρμακοποιούς, για τις ευκαιρίες που αναδύονται αλλά και τις προθέσεις τους να ενσωματώσουν τις ψηφιακές εφαρμογές που προκύπτουν στην καθημερινή τους πρακτική.

«Η διείσδυση της ΑΙ στους χώρους εργασίας στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλή, σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, ενώ στον κλάδο του φαρμακείου απαιτούνται σημαντικές αλλαγές που μπορούν να οδηγήσουν σε βελτίωση και καινοτομία, όπως δεδομένα υγείας ασθενών και αναλύσεις, εξατομίκευση θεραπειών και υπηρεσιών, για τις αγοραστικές τάσεις και τη διαχείριση αποθεμάτων των φαρμάκων σε έλλειψη, διασύνδεση με ασθενείς μέσω εφαρμογών, αυτοματοποίηση διαδικασιών (παραγγελίες, ενημερώσεις). Είναι επομένως σημαντικό να ενδυναμωθεί η κουλτούρα της διαρκούς καινοτομίας με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, η ΑΙ και τα Big Data. Οι προαναφερθείσες αλλαγές απαιτούν προσαρμογή στην εκπαίδευση του προσωπικού, την προστασία των δεδομένων και την επίλυση ηθικών ζητημάτων. Παρά τις προκλήσεις, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της φαρμακευτικής φροντίδας, την εμπειρία των πελατών και να ενισχύσει το ρόλο των φαρμακείων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το φετινό μας Συνέδριο φέρνει στο προσκήνιο την επανάσταση που υπόσχεται η Τεχνητή Νοημοσύνη στη λειτουργία του σύγχρονου φαρμακείου αλλά και σε όλες τις αλλαγές που μακροπρόθεσμα θα προκύψουν διεθνώς», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΠEIΦAΣΥΝ, Θανάσης Μουχτής.

Επιπλέον, στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ θα συζητηθούν ζητήματα στρατηγικής και ανάπτυξης για το μελλοντικό φαρμακείο, όπως είναι οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους ασθενείς, η δυναμική και η αξία των social media για την επικοινωνία και την εξωστρέφεια των φαρμακείων ιδιαίτερα στις νέες γενιές, για το πώς οι φαρμακαποθήκες βοηθούν το στρατηγικό του σχεδιασμό, αλλά και οι συνενώσεις και πώς αυτές θα ενδυναμώσουν τα φαρμακεία.

Από το φετινό Συνέδριο δεν θα λείψει και μια ομιλία-έκπληξη την οποία έγραψε, σχεδίασε και θα παρουσιάσει αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης.

Η πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία με τη συμμετοχή των πλέον ειδικών εξασφαλίζουν ότι για άλλη μία χρονιά το συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου κοινό και θα συζητηθεί συλλογικά για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Platinum χορηγός: Karabinis Medical

Gold χορηγοί: Guidotti Hellas, Haleon, Menarini Hellas, Sanofi

Silver χορηγοί: Bayer, Bennett, Intermed, Unipharma, ΒΙΑΝ, ΒΙΑΝΕΞ

Οργάνωση: Nοufio

Content by BOUSSIAS events

Δείτε το πρόγραμμα εδώ: https://peifasyn-conference.gr/programma

Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ: https://peifasyn-conference.gr/eggrafi