ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε συμπλήρωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Ο Εθνικός Οργανισμών Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε με σημερινή του ανακοίνωση τι πρόβλημα εντοπίστηκε σε μια παρτίδα από το εν λόγω σκεύασμα.

Ο ΕΟΦ ανακάλεσε συμπλήρωμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Bigstock

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε διότι "σε ορισμένα τεμάχια, κατά το πρώτο άνοιγμα του φιαλιδίου, διαπιστώθηκε εκτόνωση αερίου με ταυτόχρονη υπερχείλιση μέρους του περιεχομένου του υγρού".

Η ανάκληση αφορά το προϊόν με την ονομασία "TERRA FORTE Πόσιμο Διάλυμα" και συγκεκριμένα την παρτίδα 23Α662 με ημ/νία λήξης 04/2026.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το TERRA FORTE

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας 23Α662, με ημ/νία λήξης 04/2026, του Συμπληρώματος Διατροφής 'TERRA FORTE Πόσιμο Διάλυμα', καθώς σε ορισμένα τεμάχια, κατά το πρώτο άνοιγμα του φιαλιδίου, διαπιστώθηκε εκτόνωση αερίου με ταυτόχρονη υπερχείλιση μέρους του περιεχομένου του υγρού.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής προληπτικής ανάκλησης της εταιρείας GENECOM ΙΚΕ, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.