ΦΑΡΜΑΚO

Ειδοποίηση ΕΟΦ για σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου

Πρόκειται για δύο σκευάσματα τα οποία προωθούνται στο διαδίκτυο με φαρμακευτικές ενδείξεις για κώφωση και αιμορροΐδες.

Ειδοποίηση ΕΟΦ για σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου
Bigstock

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή του κοινού αναφορικά με δύο σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

Η ειδοποίηση αφορά τα προϊόντα OTTOMAX και RECTIN.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ αυτά τα σκευάσματα φέρουν φαρμακευτικές ενδείξεις (κώφωση, αιμορροΐδες), αλλά δεν έχουν άδεια φαρμάκου από τον ΕΟΦ και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα σκευάσματα OTTOMAX και RECTIN

Ο Ε.Ο.Φ. ενημερώνει το κοινό ότι τα σκευάσματα OTTOMAX και RECTIN που προωθούνται στο διαδίκτυο με φαρμακευτικές ενδείξεις (κώφωση, αιμορροΐδες), δεν έχουν άδεια φαρμάκου από τον Ε.Ο.Φ. και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθουν στη κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.
Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη αξιόπιστες πηγές, όπως διαδικτυακά καταστήματα, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.