ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Προσοχή σε δύο προϊόντα "για τους πόνους στις αρθρώσεις"

Με ακόμη μία σημερινή του ανακοίνωση, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές για ακόμα δύο σκευάσματα που διακινούνται μέσω διαδικτύου.

ΕΟΦ: Προσοχή σε δύο προϊόντα "για τους πόνους στις αρθρώσεις"
Bigstock

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα εν λόγω προϊόντα "διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως φάρμακα για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη από φλεγμονή στις αρθρώσεις, στην σπονδυλική στήλη κλπ. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους".

Η ανάκληση του ΕΟΦ αφορά τα προϊόντα με ονομασία "HONDROSTRONG" και "HONDROSTRONG forte".

gym46r69.jpg

Το προϊόν για το οποίο προειδοποιεί ο ΕΟΦ, όπως αυτό παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα για την αγορά του hondrostrong.org

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για τα "HONDROSTRONG" και "HONDROSTRONG forte"

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση των προϊόντων ‘Hondrostrong’ και ‘Hondrostrong forte’, τα οποία διαφημίζονται στο διαδίκτυο ως φάρμακα για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη από φλεγμονή στις αρθρώσεις, στην σπονδυλική στήλη κλπ. Τα προϊόντα αυτά δεν είναι εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, και ως εκ τούτου δεν έχουν αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους.

Tα ‘Hondrostrong’ και ‘Hondrostrong forte’, διαφημίζονται και διακινούνται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://voyager.srv.br., https://nordsudqualite.com , www.euromed.gr, www.hondrostrong.org. κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους ή τη διακίνησή τους στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τα σκευάσματα ‘Hondrostrong’ ή ‘Hondrostrong forte’, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.