ΟΜΟΡΦΙΑ

Αποχρωματισμός δοντιών: Μήπως κάνετε αυτό το λάθος στο βούρτσισμα;

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας δυο φορές την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ πριν πάμε για ύπνο.

Αποχρωματισμός δοντιών: Μήπως κάνετε αυτό το λάθος στο βούρτσισμα;

Οι ειδικοί μάς συμβουλεύουν επίσης να τα τρίβουμε επί δύο λεπτά με την οδοντόβουρτσα για να γίνει σωστός καθαρισμός.

Γνωρίζετε όμως ότι είναι απαραίτητο να βρέχετε την οδοντόβουρτσα πριν καθαρίσετε τα δόντια σας;

Ο λόγος που πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να έχετε βρέξει την οδοντόβουρτσα πριν τοποθετήσετε σε αυτή την οδοντόκρεμα, είναι ότι μειώνετε τον κίνδυνο πρόκλησης ερεθισμού ή βλάβης στη στοματική κοιλότητα συγκριτικά με μια στεγνή οδοντόβουρτσα.

Πρώτον, το βρέξιμο των τριχών βοηθά στην ομοιόμορφη και αποτελεσματικότερη κατανομή της οδοντόκρεμας, εξασφαλίζοντας καλύτερη κάλυψη στις επιφάνειες των δοντιών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενισχυμένη αποτελεσματικότητα καθαρισμού και την πιο ενδελεχή αφαίρεση πλάκας και υπολειμμάτων, αφού φτάνει σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Δεύτερον, το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας μαλακώνει τις τρίχες, καθιστώντας την εμπειρία βουρτσίσματος πιο ήπια για τα ούλα και το σμάλτο των δοντιών, μειώνοντας τον κίνδυνο ερεθισμού ή βλάβης.

Επιπλέον, η υγρασία βοηθά στην ενεργοποίηση των συστατικών της οδοντόκρεμας, καθιστώντας τα πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση βακτηρίων και στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής .

Το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας ενεργοποιεί τα ενεργά συστατικά της οδοντόκρεμας όπως το φθόριο, που συνεπάγεται ενίσχυση του σμάλτου των δοντιών και προστασία από την τερηδόνα.

Το βρέξιμο πριν από το βούρτσισμα αποτρέπει το επιθετικό βούρτσισμα που μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του σμάλτου και υποχώρηση των ούλων.

Η υγρασία στις τρίχες μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία αφρού όταν συνδυάζεται με οδοντόκρεμα, ο οποίος βοηθά στη διάσπαση και την απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών και της πλάκας.

Η υγρασία μπορεί να προσφέρει καταπραϋντική δράση και να μειώσει τις πιθανές ενοχλήσεις κατά το βούρτσισμα. Κάποιες οδοντόκρεμες μπορεί να έχουν λειαντική δράση, ειδικά εάν εφαρμόζονται απευθείας χωρίς να βραχεί πρώτα η οδοντόβουρτσα. Το βρέξιμο της οδοντόβουρτσας πριν την εφαρμογή της οδοντόκρεμας βοηθά στην αραίωση των λειαντικών τους στοιχείων, προστατεύοντας το σμάλτο των δοντιών από την υπερβολική φθορά.

Το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να μην αφαιρέσει αποτελεσματικά τους επιφανειακούς λεκέδες στα δόντια σας που οδηγούν σε αποχρωματισμό με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: mirror.co.uk