Οι καλύτερες αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου

Η έκθεση στις υπεριώδες ακτίνες UV και ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ, διασπούν περαιτέρω το κολλαγόνο.

Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά τις ίδιες εκφράσεις όπως τα συνοφρυώματα, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσουν μόνιμες ρυτίδες που εμφανίζονται γύρω από τα μάτια ή στο μέτωπο.

Ωστόσο, η φροντίδα του προσώπου σας με ενεργά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης, να μειώσει λεπτές γραμμές ή ρυτίδες και να βελτιώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας σας.

Οι ειδικοί προτείνουν, από τα 20 σας να χρησιμοποιείτε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF30, δύο καλλυντικά προϊόντα που κρατούν την επιδερμίδα λεία και ελαστική ενώ παράλληλα την προστατεύουν από τις ακτίνες UV. Στα 40 και τα 50 σας είναι αναγκαίο να καθιερώσετε μια αποτελεσματική αντιγηραντική ρουτίνα περιποίησης, με τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας προσώπου που χαρακτηρίζεται ως αντιγηραντική ή αντιρυτιδική.

Για να μπορέσετε να επιλέξετε την πιο αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα ενυδάτωσης, δείτε ποια είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά αντιγηραντικής φροντίδας προσώπου:

Υαλουρονικό οξύ, δεσμεύει την υγρασία στην επιδερμίδα και τονώνει την όψη της.

Βιταμίνη C φωτίζει το κουρασμένο, θαμπό δέρμα και το προστατεύει από τη ρύπανση, τις ελεύθερες ρίζες και τις ακτίνες UV.

Ceramides, γνωστά για την αντιρυτιδική και ενυδατική τους δράση.

Πεπτίδια, ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ ενεργούν ως αντιοξειδωτικά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα κατά την εμμηνόπαυση που μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου.

Ρετινόλη, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Άλφα-υδροξυοξέα (AHAs), φωτίζουν το πρόσωπο και ενισχύουν την ανανέωση των κυττάρων του.

Η νέα, ενισχυμένη αντιρυτιδική κρέμα ημέρας, Liftactiv Collagen Specialist της Vichy, παράγει 3 φορές περισσότερο κολλαγόνο στο δέρμα. Προσφέρει υψηλή αντιγηραντική αποτελεσματικότητα, και διορθώνει όλα τα σημάδια γήρανσης. Συνδυάστε την με την κρέμα νυκτός Liftactiv Collagen Specialist, που ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας σας ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, όσο εσείς κοιμάστε.

Ειδικά για την στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών και των βλεφάρων σας, η ιδανική αντιρυτιδική κρέμα ματιών, είναι η Liftactiv H.A Anti-Wrinkle Firming Eye Care της Vichy. Αυτή η κρέμα ματιών διορθώνει τις ρυτίδες στο “πόδι της χήνας” και κάτω από τα μάτια ενώ μειώνει ορατά την όψη των μαύρων κύκλων. Επίσης, το Liftactiv Supreme Serum ματιών & βλεφαρίδων προσφέρει κλινικά αποδεδειγμένο αποτέλεσμα λίφτινγκ, άμεση λάμψη και νεανικό βλέμμα.

Εκτός από την ρουτίνα φροντίδας, οι δερματολόγοι συνιστούν να ακολουθείτε τις παρακάτω συμβουλές στον καθημερινό τρόπο ζωής σας, για να βελτιώσετε την εμφάνιση της επιδερμίδας σας και να επιβραδύνετε την γήρανσή της:

  • Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό.
  • Αποφεύγετε το σολάριουμ ή άλλο τρόπο μαυρίσματος εσωτερικού χώρου.
  • Αποφεύγετε τις επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου.
  • Σταματήστε το κάπνισμα και καταναλώνετε λιγότερο αλκοόλ.
  • Ακολουθείτε υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
  • Πίνετε καθημερινά τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό.
  • Ασκηθείτε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.
  • Μειώνετε το άγχος σας.