ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς να διατηρήσετε τα αγγούρια φρέσκα και τραγανά για μια ολόκληρη εβδομάδα

Τα αγγούρια έχουν ήπια, αναζωογονητική γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της αφυδάτωσης και είναι ευχάριστο να τα τρώτε όταν ο καιρός είναι ιδιαίτερα ζεστός.

Πώς να διατηρήσετε τα αγγούρια φρέσκα και τραγανά για μια ολόκληρη εβδομάδα

Το αγγούρι είναι απολαυστικά τραγανό και δροσιστικό, αλλά δεν διατηρείται για καιρό. Τρώγεται σε μια καλοκαιρινή σαλάτα, προστίθεται ως γαρνιτούρα, ενώ είναι ένα πραγματικά νόστιμο και υγιεινό σνακ που μπορείτε να το καταναλώσετε με ένα ντιπ της αρεσκείας σας. Το πρόβλημα με αυτά τα λαχανικά είναι η αποθήκευσή τους, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ένα αγγούρι μπορεί να μετατραπεί από τραγανό σε υγρό σε μόλις μία ή δύο ημέρες και η αποθήκευσή του με λανθασμένο τρόπο θα το οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα στα σκουπίδια.

Η αποθήκευση των αγγουριών στο ψυγείο

Η καλύτερη και πιο απλή μέθοδος για να διατηρήσετε τα αγγούρια σας φρέσκα είναι να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Τούτου λεχθέντος, διατηρούνται καλύτερα σε ορισμένα σημεία του ψυγείου, ενώ σε άλλα τμήματα δεν θα το διατηρήσουν για καιρό λαχταριστό και έτοιμο προς κατανάλωση. Σύμφωνα με το Eating Well, τα αγγούρια μπορεί να βιώσουν αυτό που ονομάζεται «τραυματισμός ψύξης» εάν εκτεθούν σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές. Για να το αποφύγετε, θέλοντας να διατηρηθούν φρέσκα, πλύνετε και στεγνώστε τα αγγούρια και αποθηκεύστε τα στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου σας, που είναι συνήθως στην πόρτα ή προς το μπροστινό μέρος του ψυγείου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα εκτεθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες και θα είναι έτοιμα για χρήση. Αν αποθηκεύετε τα αγγούρια σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο της κουζίνας, θα διατηρηθούν μόνο για λίγες μέρες, ενώ η διατήρησή τους στο ψυγείο θα τους επιτρέψει να παραμείνουν φρέσκα για έως και μια εβδομάδα.

1643644363577-581012380-agouri.jpg

Αποθήκευση αγγουριών σε φέτες

Εάν θέλετε να κόψετε εκ των προτέρων τα αγγούρια για πιο γρήγορη πρόσβαση και προετοιμασία του φαγητού, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε και στο ψυγείο. Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά, το Eating Well συνιστά να τοποθετήσετε τα κομμένα αγγούρια σε ένα δοχείο με νερό και στη συνέχεια να σκεπάσετε το δοχείο πριν το βάλετε στο ψυγείο. Αυτό θα βοηθήσει τις φέτες να μην αφυδατωθούν, καθώς το νερό θα τις προστατεύσει από τον ξηρό αέρα του ψυγείου και θα τις διατηρήσει τραγανές και φρέσκες για έως και μια εβδομάδα.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν θέλετε να γευματίζετε γρήγορα ή θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας ένα γρήγορο και εύκολο σνακ όποτε νιώθετε λιγούρα. Οι φρέσκες και τραγανές φέτες αγγουριού αποτελούν ένα πολύ πιο υγιεινό και χορταστικό σνακ από τα τσιπς, οπότε αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά.

Πώς θα καταψύξετε το αγγούρι

Φροντίστε να πλύνετε και να στεγνώσετε καλά τα αγγούρια πριν τα τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο και τα βάλετε στην κατάψυξη. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές για τη χρήση των αγγουριών! Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για ένα smoothie ή ένα γκασπάτσο, ή μπορείτε να στραγγίσετε τον πολτό για να φτιάξετε νερό από αγγούρι που αποτελεί ένα δροσιστικό ποτό με όλα τα είδη ηλεκτρολυτών. Αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τη συντήρηση των αγγουριών σας, αλλά θα διαρκέσουν στην κατάψυξη έως και τρεις μήνες.