ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για την λειτουργία των ωοθηκών

Μιχάλης Θερμόπουλος

Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένες παρτίδες. Δείτε τι εντοπίστηκε σε σχετικούς ελέγχους.

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για την λειτουργία των ωοθηκών
Bigstock

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίηση την απόφασή του να ανακαλέσει παρτίδες από ένα συμπλήρωμα διατροφής που απευθύνεται σε γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Πρόκειται για το προϊόν INOFERT της εταιρείας ITF HELLAS A.E. και η ανάκληση του ΕΟΦ αφορά τις παρτίδες 22D0704 με ημερομηνία λήξης 08/2025 και 22D0705 με ημερομηνία λήξης 08/2025.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, η απόφαση ελήφθη επειδή μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τους ελέγχους ομοιομορφίας μάζας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας: "το Inofert είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ, το οποίο έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη ρύθμιση της λειτουργίας των ωοθηκών (...) διατίθεται σε συσκευασία με 30 φακελάκια, καθένα από τα οποία περιέχει 2 γραμμάρια ινοσιτόλη και 200 μικρογραμμάρια φυλλικό οξύ."

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το INOFERT

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση των παρτίδων 22D0704 με ημερομηνία λήξης 08/2025 και 22D0705 με ημερομηνία λήξης 08/2025, του συμπληρώματος διατροφής INOFERT της εταιρείας ITF HELLAS A.E., καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τους ελέγχους ομοιομορφίας μάζας.

Η εταιρεία ITF HELLAS A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.