ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Υπουργός Υγείας καλωσόρισε το νέο ΔΣ του ΕΟΦ

Πραγματοποιήθηκε χθες στον ΕΟΦ εκδήλωση κατά την οποία ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλωσόρισε τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού.

Ο Υπουργός Υγείας καλωσόρισε το νέο ΔΣ του ΕΟΦ

Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος με αντιπροέδρους τους κ.κ Διομήδη Λυμπέρη, μαθηματικός, Α’ Αντιπρόεδρος, και Σ. Σαπουνά, ιατρός ενδοκρινολόγος Β΄ Αντιπρόεδρος.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΥ «θα στηρίξει αποφασιστικά, θα ενισχύσει και θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του ΕΟΦ, έτσι ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το κρίσιμο έργο του που έχει να κάνει με το πολύτιμό αγαθό που λέγεται φάρμακο».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στους ακόλουθους βασικούς στόχους για τη νέα Διοίκησή του Οργανισμού:

  • στελέχωση του Οργανισμού
  • ένταξη του μηχανισμού Αξιολόγησης HTA στον ΕΟΦ
  • αντιμετώπιση των ελλείψεων
  • ενίσχυση του τομέα της έρευνας και τεχνολογίας στον ΕΟΦ

Ο νέος Πρόεδρος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι με τους εξαιρετικούς επιστήμονες που συγκροτούν το νέο ΔΣ του Οργανισμού θα εργαστούν μαζί με τους εργαζόμενους του ΕΟΦ για την επίτευξη των στόχων προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης τα τακτικά μέλη του ΔΣ ΕΟΦ κ. Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Χαμηλός Καθηγητής Μικροβιολογίας- Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και το αναπληρωματικό μέλος κ. Γεώργιος Βασιλόπουλος, καθηγητής Αιματολογίας –Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι παρευρισκόμενοι ευχήθηκαν «καλή θητεία» στα νέα μέλη του Δ.Σ.

Ακολούθησε συνάντηση του νέου ΔΣ με τους Διευθυντές και στελέχη του Οργανισμού.