Φλαβονοειδή: Οι πολύτιμοι «σύμμαχοι» της επιδερμίδας, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού μας

Επιπλέον, υπάρχει μια ομάδα πολύτιμων συστατικών, τα φλαβονοειδή, που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της υγείας και της ομορφιάς. Τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά είναι οι «σύμμαχοι» που χρειάζεται η επιδερμίδα, το καρδιαγγειακό, το νευρικό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ώστε να λειτουργούν στο βέλτιστο. Πιο αναλυτικά, τα φλαβονοειδή είναι ουσίες που προέρχονται από τα φυτά και αποτελούν τμήμα του αμυντικού μηχανισμού τους, ενώ διαθέτουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Πού τα βρίσκουμε; Σε τροφές όπως τα μύρτιλα, τα μήλα, τα κράνμπερις, το μπρόκολο, το σπανάκι και τα σταφύλια.

Αν θέλουμε, λοιπόν, νεανική επιδερμίδα που θα λάμπει από υγεία, δυνατή καρδιά που θα «εργάζεται» ακούραστα και φυσική άμυνα που θα «θωρακίζει» απόλυτα τον οργανισμό μας, τα φλαβονοειδή είναι μία προσθήκη που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας. Πώς θα τα εντάξουμε σε αυτή; Επενδύοντας στο ευεργετικό Beyond Grape Seed® της MedMelon, με εκχυλίσματα από κουκούτσια σταφυλιών (περιέχουν τα φλαβονοειδή Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες- Masquelier’s™OPCs), κράνμπερις και μύρτιλα (περιέχουν τα φλαβονοειδή ανθοκυανίνες), που είναι «πλούσιο» σε αντιοξειδωτικά και φροντίζει καθημερινά την ομορφιά και την υγεία μας.

Ενισχύοντας το κολλαγόνο για μία πιο λεία, σφριγηλή και ελαστική επιδερμίδα

Ο ήλιος, το στρες, η ρύπανση και ο χρόνος είναι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία και την όψη της επιδερμίδας μας. Τα φλαβονοειδή Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες ή αλλιώς OPCs (Oligomeric Proanthocyanidins) βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας. Πιο αναλυτικά, τα Masquelier’s™ OPCs που εμπεριέχονται στο Beyond Grape Seed®, προσκολλώνται στο κολλαγόνο και μπλοκάρουν τις καταστρεπτικές ενέργειες των ενζύμων, όπως η κολλαγενάση. Έτσι, ενισχύουν την πρωτεΐνη του κολλαγόνου, αποτρέπουν τα σημάδια πρόωρης γήρανσης και περιορίζουν την καταστροφή που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και η ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα.

grapeseed.jpg

Θωρακίζοντας τα αγγεία και την καρδιά μας με τη δύναμη των φλαβονοειδών

Γιατί να εντάξουμε στη διατροφή μας τις ανθοκυανίνες και τα Masquelier’s™ OPCs; Διότι τα συγκεκριμένα φλαβονοειδή ενισχύουν τα τοιχώματα των αδύναμων αγγείων, τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς μας, ενώ συγχρόνως, αποτρέπουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας. Συνεπώς, εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με το Beyond Grape Seed ®, το οποίο έχει 20 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη C και 50 φορές μεγαλύτερη από τη βιταμίνη E, θα μειώσουμε τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων του αίματος, θα περιορίσουμε τα σημάδια της φλεβίτιδας, των ευρυαγγειών, καθώς και άλλων διαταραχών που σχετίζονται με τις φλέβες και τις αρτηρίες.

med-mellon.jpg

Απολαμβάνοντας μία καθημερινότητα με πνευματική διαύγεια και καθαρό μυαλό

Είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε τροφές «πλούσιες» σε φλαβονοειδή, όπως οι ανθοκυανίνες και οι Ολιγομερείς Προανθοκυανιδίνες, καθώς διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό και ενισχύουν τη δομική ακεραιότητα των αρτηριακών τοιχωμάτων και των αγγείων που αιματώνουν τον εγκέφαλο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο βελτιώνουν τις λειτουργίες του νευρικού συστήματος χαρίζοντάς μας περισσότερη πνευματική διαύγεια, αλλά το «θωρακίζουν» από σοβαρές εγκεφαλικές παθήσεις, όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον και εγκεφαλικά επεισόδια.

Αποκτώντας ένα πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό που μας προστατεύει από τα μικρόβια

Όταν οι εποχικές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, είναι ακόμα πιο αναγκαίο να ενισχύσουμε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Χάρη στο Masquelier’s™ OPCs, το οποίο αποτελεί βασικό συστατικό του «κοκτέιλ» φλαβονοειδών που υπάρχει στο Beyond Grape Seed® της MedMelon, ενισχύουμε ασφαλώς την άμυνα του οργανισμού μας. Διαθέτει ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες, αποτρέποντας την απελευθέρωση της ισταμίνης και προστατεύοντας τα κύτταρα του ανοσοποιητικού από την αποδομητική δράση των ενζύμων, ακόμη και σε περιπτώσεις αλλεργιών. Όσο για τις ανθοκυανίνες από κράνμπερις, αυτές αποτελούν μία ισχυρή προστασία για ουρολογικές λοιμώξεις, καθώς εμποδίζουν τα παθογόνα βακτήρια να προσκολληθούν στις μεμβράνες του ουροποιητικού. Επίσης, οι ανθοκυανίνες από τα μύρτιλα συμβάλλουν στην τόνωση της όρασης. Μπορούμε να τις βρούμε στο Beyond Grape Seed®, το οποίο συμβαδίζει με μία vegan διατροφή.

cranberries.jpg

Για καλύτερη καθημερινή υγεία και ευεξία, επενδύουμε σε μία στοχευμένη διατροφή, με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά, ώστε να καλύπτουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του οργανισμού μας. Τέτοια σημαντικά θρεπτικά συστατικά είναι τα φλαβονοειδή των σκούρων, χρωματιστών φρούτων που εμπεριέχονται στο Beyond Grape Seed® της MedMelon, το ισχυρό αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα που φροντίζει καθημερινά την υγεία της επιδερμίδας, της καρδιάς, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού μας.