Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου: Η La Roche-Posay προωθεί έμπρακτα την υποστηρικτική φροντίδα

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 20 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου και σχεδόν 10 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 30,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα της νόσου έως το 2040. Οι αριθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί ένα πρόβλημα το οποίο εντείνεται και επηρεάζει όλη την κοινωνία, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου, η La Roche-Posay ενισχύει τη συνεργασία της με τη Διεθνή Ένωση Κατά του Καρκίνου (UICC) ως επίσημος χορηγός, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελώντας τη μοναδική μάρκα φροντίδας που στηρίζει τη UICC στη «μάχη» ενάντια στον καρκίνο.

LAROCHE.png

Δέσμευση της εταιρείας αποτελεί η στήριξη του Οργανισμού στη γεφύρωση του χάσματος σχετικά με τη φροντίδα κατά τη διάρκεια του καρκίνου, ασκώντας ταυτόχρονα πιέσεις για την αναγνώριση του όρου «υποστηρικτική ογκολογία» σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου του ότι το 80% των ασθενών, που έλαβαν μέρος σε μελέτη με 11.000 συμμετέχοντες από 5 χώρες, επιβεβαιώνει ότι η υποστηρικτική φροντίδα βοήθησε στη διαχείριση της νόσου, είναι σαφές πως θα πρέπει να θεωρείται ουσιώδες κομμάτι της θεραπείας και της ανάρρωσης.

Καθώς η νόσος χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, η αντιμετώπισή της απαιτεί ένα ευρύ πλέγμα διαφορετικών δράσεων σε κάθε στάδιο -πρόληψη, θεραπεία, φροντίδα - και η La Roche-Posay επενδύει στο πλέγμα αυτό.

Προωθώντας την υποστηρικτική φροντίδα

Αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με την Πολυεθνική Ένωση για την Υποστηρικτική Φροντίδα στον Καρκίνο (MASCC), η υποστηρικτική φροντίδα καθιστά δυνατή την παροχή της καλύτερης δυνατής φροντίδας κατά τη διάρκεια του καρκίνου. Σε αυτό το πλαίσιο, η La Roche-Posay δημιούργησε την πρωτοποριακή πλατφόρμα ψηφιακής μάθησης www.cancer-support.com, η οποία παρέχει σε ασθενείς και φροντιστές την απαραίτητη εκπαίδευση για την εξασφάλιση μίας καλύτερης ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά, με μία ολιστική προσέγγιση. Συγκεκριμένα, η εταιρεία, για κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται, συνεχίζει να προσφέρει 1€ στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου, με στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 10.000€.

Επιπλέον, συνεχίζει τη συνεργασία της με κορυφαίους ογκολόγους και δερματολόγους στον τομέα της υποστηρικτικής φροντίδας και της ποιότητας ζωής κατά τη διάρκεια του καρκίνου, συμμετέχοντας ενεργά στον εμπλουτισμό της επιστημονικής γνώσης σχετικά με τις ανεπιθύμητες δερματικές ενέργειες των θεραπειών για τον καρκίνο. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει ειδικά σχεδιασμένες και ουσιαστικές δερματολογικές λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος, όπως το Lipikar Syndet, το Lipikar AP+M, το Cicaplast B5+ και το Anthelios UVMune.

LIPIKAR.jpg

Επιπροσθέτως, με την εταιρεία να είναι σταθερά προσηλωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, η La Roche-Posay συγκρότησε πέρσι τη διεπιστημονική επιτροπή International Skin Management in Oncology (ISKIMO), η οποία αποτελείται από δερματολόγους, ογκολόγους, ακτινοθεραπευτές και νοσηλευτές ενώ έχει αναγνωριστεί από τη MASCC και την AFSOS. Απόρροια της δράσης της επιτροπής είναι η δημιουργία ενός διεθνούς αλγορίθμου δερμοκαλλυντικών & φαρμάκων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δερματικών ανεπιθύμητων ενεργειών, με στόχο τη βελτίωση της συμμόρφωσης με τη θεραπεία και της ποιότητα ζωής των ασθενών.

lrp-oncology-2021-sitecore-banner-skin_support.jpg

Τέλος, εκτός από την UICC, η La Roche-Posay υποστηρίζει τοπικούς οργανισμούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της χρηματοδότησης έργων σχετικά με τη φροντίδα του δέρματος, καθώς κι έργων που αναβαθμίζουν τις δεξιότητες για την προώθηση της υποστηρικτικής φροντίδας όπως, στην Ελλάδα, τον Σύλλογο εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» και, στο εξωτερικό, τους The American Cancer Society και Macmillan Cancer Support, με τους ωφελούμενους να ξεπερνούν τους 220.000 το 2023.

Ο καρκίνος είναι μία νόσος που προϋποθέτει τις συνέργειες και τις πολύπλευρες δράσεις για την αντιμετώπισή της, με την υποστηρικτική φροντίδα να έχει ιδιαίτερη σημασία. Η La Roche-Posay χαράσσει τον δρόμο της πρωτοπορίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε, συνολικά, την καλύτερη αντιμετώπισή του, συνολικά για τον ασθενή.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τη συμβολή της La Roche-Posay στην καταπολέμηση των επιπτώσεων του καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων της εκστρατείας «Η Θεραπευτική Δύναμη του Αγγίγματος», της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης «Fight With Care», και του Οδηγού Υποστηρικτικής Φροντίδας για Ασθενείς, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.larocheposay.gr/event/oncology/kalutero-derma-kata-th-therapeia-tou-karkinou