ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γκρανόλα: Τι είναι, τα οφέλη & οι κίνδυνοι (εικόνες)

Η γκρανόλα (granola) είναι μείγμα δημητριακών με βάση τη βρόμη, ξηρούς καρπούς και μέλι και καταναλώνεται συνήθως στο πρωινό σε γάλα, γιαούρτι ή χυμούς.

Μπορεί επίσης να περιέχει αποξηραμένα φρούτα, σπόρους, μπαχαρικά κλπ.

Με την προσθήκη των διάφορων συστατικών, η γκρανόλα αποκτά μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο.

Η γκρανόλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία, αλλά και σε θερμίδες.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους από την άμετρη κατανάλωση.

Πηγή: Medical Daily

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved