ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑ: Καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη για την απόφαση του συμψηφισμού

Σε καταγγελία στο Συνήγορο του Πολίτη προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, αναφορικά με την αιφνιδιαστική απόφαση του ΕΟΠΥΥ που αφορά το συμψηφισμό των οφειλών του Φορέα, με το ποσό rebate και clawback που οφείλει ο κάθε πάροχος για τα έτη 2013 και εφεξής, χωρίς ωστόσο ο Οργανισμός, να έχει προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων οφειλών του.

Τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, έχουν αφήσει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμα προς τους ιατρούς, για τα οποία φέρει την αποκλειστική ευθύνη ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος, τονίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει: «Οφείλει λοιπόν πρώτα να προβεί σε ολική αποπληρωμή των ληξιπροθέσμων και αφού αποπληρωθούν πλήρως τα ληξιπρόθεσμα, να ξεκινήσει η καταβολή 120 δόσεων όπως ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ιατροί καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό του clawback για τα έτη 2013-2015, με υποκοστολογημένο τιμοκατάλογο κατά 70%, το οποίο εφαρμόζεται από το 2016.

Επιπρόσθετα η προθεσμία των τριών ημερών που έδωσε ο Φορέας είναι ασφυκτική ειδικά για τα μικρά εργαστήρια και πολυϊατρεία ενώ καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια ελέγχου της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν πρακτικά αδύνατη.
Τέλος ουδεμία απάντηση έχει δώσει ο ΕΟΠΥΥ στην επανειλημμένη ερώτηση του ΙΣΑ για το ποιες θα είναι οι συνέπειες απόρριψης της προτάσεως συμβιβασμού για τους ιατρούς».

Ο ΙΣΑ ζητά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς αυτή η απόφαση οδηγεί αυτονόητα στον αφανισμό των ιατρών καθότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν ενόψει των οφειλών του ΕΟΠΥΥ και της φορολογικής και ασφαλιστικής λαίλαπας.

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΠ: Το ατομικό εισόδημα των γιατρών δεν μπορεί να αποτελεί κοινωνική πολιτική



ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Με δηλώσεις εναντίωσης κατά του συμψηφισμού του clawback απαντούν οι γιατροί

ΠΟΣΚΕ: Πρώτα η αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ & μετά ο συμψηφισμός του clawback

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved