ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόσφυγες: Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη συγκέντρωσε φάρμακα

To CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), στο πλαίσιο των δράσεων του για προώθηση της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, έχει συγκροτήσει ειδική ομάδα εργασίας των μελών του για τη συμβολή της επιχειρηματικής κοινότητας στο προσφυγικό ζήτημα και το συντονισμό των σχετικών δράσεων.

Με αφορμή την Ετήσια Γενική Συνέλευση της 23ης Μαρτίου 2016, το CSR Hellas απηύθυνε έκκληση στα μέλη του για συγκέντρωση φαρμάκων.

Η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς συγκεντρώθηκαν έξι μεγάλες κούτες φαρμάκων, οι οποίες διετέθησαν - μέσω των συνεργαζόμενων ΜΚΟ (ΑΡΣΙΣ, ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ και PRAKSIS) - κυρίως σε παιδιά προσφύγων που τα έχουν ανάγκη.

Το CSR Hellas και τα μέλη του θα συνεχίσουν τις δράσεις υποστήριξης και ανακούφισης των προσφύγων.

Σχετικά με το CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Το CSR HELLAS είναι ένα μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000. Μέλη του αποτελούν επιχειρήσεις και επιχειρηματικοί φορείς.

Όραμα του είναι η βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας συνολικά, μέσω της ενσωμάτωσης της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στη στρατηγική και τους βασικούς άξονες της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αποτελεί τον συντονιστή φορέα του τοπικού δικτύου (Global Compact Network Hellas) του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact) στην Ελλάδα. Εκπροσωπεί την Ελλάδα ως εθνικός εταίρος του CSR Europe – του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την ΕΚΕ – που εκτός από πλήθος πολυεθνικών επιχειρήσεων μελών του έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 45 εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη συγκεντρώνοντας πάνω από 10.000 επιχειρήσεις ενεργώντας ως μια πλατφόρμα για όσες εξ αυτών ενδιαφέρονται να ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συμβάλλουν θετικά στην κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Η εκκένωση της Ειδομένης και η εργασία Ελλήνων γιατρών για τις επιπτώσεις της κρίσης

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved