ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι δεσμεύσεις Τσίπρα στους παραπληγικούς: Μικρότερος ΕΝΦΙΑ, επίδομα & ΕΚΑΣ

Την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, αλλά και παροχή ΕΚΑΣ σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι μεταξύ άλλων οι δεσμεύσεις που έδωσε την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Σύλλογο Παραπληγικών, τους οποίους συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωτοβουλία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αθανάσιος Βίγλας και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παροχή του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αντί από 80% και άνω, που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία, την προσβασιμότητα, την αποκατάσταση, καθώς και το θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βίγλας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ήταν θετικός, όμως, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα.

Πηγή: parapolitika.gr

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved