ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έκκληση ΚΕΘΕΑ: Να αποφυλακιστεί άμεσα ο θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ

Να αποφυλακιστεί άμεσα ο θεραπευόμενος του 18 ΑΝΩ, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της θεραπευτικής του προσπάθειας, ζητά το ΚΕΘΕΑ με ανακοίνωσή του την Παρασκευή

Όπως αναφέρει το ΚΕΘΕΑ, Ένας ακόμα νέος άνθρωπος σε διαδικασία απεξάρτησης και επανένταξης στην κοινωνία, ο Γιώργος, θεραπευόμενος του 18ΑΝΩ, οδηγήθηκε πριν από λίγες μέρες στη φυλακή. Συνελήφθη σε συνέχεια ερήμην εις βάρος του απόφασης για “παρών” που αγνοούσε ο ίδιος ότι έπρεπε να δίνει στο παρελθόν. Παρόλο που εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια ο Γιώργος έχει κάνει πλήρη στροφή στη ζωή του, μακριά από τη χρήση και την παραβατικότητα, και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της θεραπευτικής του προσπάθειας, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η φυλάκιση μόνο αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει για τον Γιώργο, απαξιώνοντας και τον προσωπικό του αγώνα και τα ίδια τα προγράμματα απεξάρτησης που είναι η μόνη διέξοδος και ελπίδα για χιλιάδες εξαρτημένους και τις οικογένειές τους. Το ΚΕΘΕΑ ενώνει τη φωνή του με το 18ΑΝΩ για άμεση αποφυλάκιση του Γιώργου, ώστε να δικαιωθεί η προσπάθειά του για ομαλή επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο, και ζητά να μπει τέλος σε ανάλογες ενέργειες και αποφάσεις που υπονομεύουν το δικαίωμα στη θεραπεία.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved