ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Η πλέον αξιόπιστη επιλογή σπουδών Υγείας στην Ελλάδα

Είναι γεγονός: Η Υγεία παραμένει ένας επαγγελματικός τομέας που προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης σε αρκετούς νέους. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες σε ειδικότητες που σχετίζονται με την περίθαλψη ειδικών ομάδων είναι περιζήτητοι, καθώς η γήρανση του πληθυσμού αυξάνει τη ζήτηση υπηρεσιών υγείας. Έτσι, κλάδοι όπως η φυσικοθεραπεία, η εργασιοθεραπεία και η νοσηλευτική «ανθίζουν», αποτελώντας δημοφιλείς επιλογές για τους νέους.

Βασικό κριτήριο για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στους παραπάνω τομείς είναι η απόκτηση ολοκληρωμένης θεωρητικής γνώσης, αλλά και η πρακτική σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το πρώτο βήμα προκειμένου κάποιος να καταφέρει να προσαρμοστεί στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς και, στην πορεία, να ξεχωρίσει στον τομέα του, είναι η επιλογή ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που μπορεί να προσφέρει στους φοιτητές του τα κατάλληλα εφόδια.

Οι πιο σύγχρονες ιατρικές επιστήμες

Στη χώρα μας, η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί κορυφαία επιλογή. Διαθέτοντας μακρά εκπαιδευτική παράδοση στις Επιστήμες Υγείας, προσφέρει σύγχρονα και πλήρως ενημερωμένα προγράμματα σε συνεργασία με διακεκριμένα δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια. Ξεχωρίζει διότι δίνει έμφαση σε καινοτόμες επιστήμες με υψηλή ζήτηση και προοπτική στην εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας. Ποιες είναι αυτές;

Πιο συγκεκριμένα, η Σχολή Υγείας προσφέρει προπτυχιακά προγράμματα σε επιστήμες όπως η Ποδιατρική, η Νοσηλευτική, η Φυσικοθεραπεία, η Λογοθεραπεία, η Εργοθεραπεία, η Διαιτολογία, η Βιοϊατρική, η Προπονητική και Φυσική Αγωγή, αλλά και το άρτι αφιχθέν πρόγραμμα σπουδών Μαιευτικής. Παράλληλα, προσφέρει μεταπτυχιακά προγράμματα στη Φυσικοθεραπεία και την Προηγμένη Διαιτολογική Πρακτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου είναι μέλος διακεκριμένων διεθνών επαγγελματικών οργανισμών υγείας, με στόχο την ακαδημαϊκή δικτύωση και την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις παγκόσμιες επιταγές της εκάστοτε επιστήμης. Πιο συγκεκριμένα, είναι μέλος του δικτύου ENPHE (European Network of Physiotherapy in Higher Education) και του ΕΝΟΤΗΕ (European Network of Occupational Therapy in Higher Education), ενώ το πρόγραμμα σπουδών στην Εργοθεραπεία έχει πιστοποιηθεί από τον WFOT (World Federation of Occupational Therapists) και, αντίστοιχα, το πρόγραμμα σπουδών στη Βιοϊατρική από το IBMS (Institute of Biomedical Science).

Πρακτική άσκηση σε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και πραγματικές συνθήκες εργασίας

Η εφαρμογή σύγχρονων θεραπευτικών μεθόδων με τη χρήση νέας τεχνολογίας και διαγνωστικού εξοπλισμού νέας γενιάς χαρακτηρίζει κάθε πρόγραμμα. Άλλωστε, η εκπαίδευση των μαθητών δεν γίνεται μόνο στις αίθουσες διδασκαλίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρακτική άσκηση που θα τους παρέχει όλα τα εφόδια που χρειάζονται. Στα πλήρως εξειδικευμένα, ιδιόκτητα εργαστήρια που διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε Τμήματος, οι φοιτητές εργάζονται σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικού περιβάλλοντος. Έτσι, μετά το τέλος των σπουδών τους είναι πλήρως προετοιμασμένοι να αναλάβουν σημαντικές θέσεις ευθύνης γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Το παραπάνω επιτυγχάνεται και μέσω της Κλινικής Πρακτικής, που αποτελεί ένα «δυνατό» χαρτί της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Οι φοιτητές εξοικειώνονται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας κάνοντας την πρακτική τους σε κάποιον από τους 100 συνεργαζόμενους με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο οργανισμούς υγείας δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου πανελλαδικά.

Μέσω της άσκησης σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, θεραπευτήρια και κλινικές, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μία μεγάλη γκάμα περιστατικών και περιπτώσεων στο επάγγελμα της επιλογής τους και κατ’ επέκταση να αποκτήσουν γνώσεις και πολύτιμη εμπειρία. Αυτό, με τη σειρά του, αποτελεί το πιο ισχυρό εφόδιο για να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, να διεκδικήσουν θέσεις που τους ικανοποιούν και, τελικά, να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους πορεία.

Η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχει ενεργό ρόλο και σε ερευνητικό επίπεδο. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που δημιούργησε ένα προϊόν υψηλής ενέργειας, εύγευστο, εύκολο στη χρήση και παράλληλα θρεπτικό, το οποίο βοηθά στη συγκέντρωση και καταπολεμά την κόπωση. Οι ίδιοι οι φοιτητές, υπό την εποπτεία των εξειδικευμένων και έμπειρων Διατροφολόγων-Διαιτολόγων καθηγητών του Τμήματος, έλαβαν υπόψη τους τις διατροφικές ανάγκες ενός νεαρού καταναλωτή και, στο πλαίσιο ενός πολυάσχολου ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών, κατέληξαν σε ένα νέο διατροφικό superfood. Ο λόγος για το MyBoukitsa, αποτέλεσμα του ερευνητικού έργου ακαδημαϊκών και φοιτητών.

Πέρα από τα ενημερωμένα προγράμματα σπουδών και τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των μαθημάτων. Αυτό φυσικά επιτυγχάνεται με το εξειδικευμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, το οποίο επιλέγεται με αυστηρά κριτήρια. Έτσι, οι φοιτητές λαμβάνουν εκπαίδευση από διακεκριμένους καθηγητές με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών, πλούσιο ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο, διδακτική εμπειρία σε δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού και επαγγελματική καταξίωση στον κλάδο τους.

Το ακαδημαϊκό προσωπικό της Σχολής Υγείας δεν επαναπαύεται ποτέ. Αποτελεί πάντα παράδειγμα για τους φοιτητές και τους εξοικειώνει με την έννοια της Διά Βίου Μάθησης. Και αυτό διότι εκπαιδεύεται συνεχώς και αξιολογείται σε ετήσια βάση από επιτροπές των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας. Έτσι, είναι πάντα σε θέση να καθοδηγήσει τους μαθητές για τις κατευθύνσεις που μπορούν να ακολουθήσουν και να τους μυήσει στις νέες εξελίξεις στον τομέα τους.

Περισσότερα για τη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο www.mitropolitiko.edu.gr ή παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.



© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved