ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς

Η ασθενής νοσηλευόταν σε παθολογικό τμήμα, αφού η ψυχιατρική κλινική δεν λειτουργεί στον προβλεπόμενο χώρο.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, η 53χρονη ασθενής είχε εισαχθεί ως ψυχιατρικό περιστατικό αλλά «νοσηλευόταν σε πρόχειρα διαμορφωμένο δωμάτιο της παθολογικής κλινικής που φιλοξενείται στον 2ο όροφο του Νοσοκομείου».

Επιχείρησε να αυτοκτονήσει δένοντας σεντόνια στο λαιμό της, αλλά την πρόλαβαν τα μέλη του προσωπιικού.

Το συγκεκριμένο νοσοκόμειο έχει βρεθεί και παλαιότερα στην επικαιρότητα για αυτοκτονία ασθενή, για την οποία μάλιστα οδηγήθηκαν στο δικαστήριο δύο βοηθοί νοσηλεύτριες.

Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων, στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ψυχιατρική κλινική και οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική, η οποία δεν θεωρείται κατάλληλη για τέτοια περιστατικά. Κάποιες φορές, μάλιστα, χρησιμοποιείται ο σιδηρόφρακτος θάλαμος που προορίζεται για κρατούμενους...

«Οι χώροι της Ψυχιατρικής Κλινικής έχουν παραχωρηθεί στη Μαιευτική και παρά τα συνεχή αιτήματα, δεν υπήρξε απάντηση ούτε από τη διοίκηση ούτε από το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν αναφερθεί 44 αυτοκτονίες μέσα σε νοσοκομεία. Στο 95%των περιπτώσεων, μπορούσα να αποτραπούν, με απλά μέτρα. Το πιο βασικό από αυτά, είναι να μην νοσηλεύονται αυτοκτονικοί ασθενείς σε ψηλούς ορόφους. Στο 80% των ενδονοσοκομειακών αυτοκτονιών, οι ασθενείς έπεσαν από κάποιο όροφο!

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν κάθε μήνα, ένα ασθενής αυτοκτονεί σε κάποιο ελληνικό νοσοκομείο

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved