ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο μήνες απλήρωτοι μάγειρες και τραπεζοκόμοι στον Ευαγγελισμό, ετοιμάζουν επίσχεση εργασίας

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ασθενείς και το προσωπικό θα μείνουν χωρίς φαγητό!

Πρόκειται για 10 μάγειρες οι οποίοι, όπως και οι 60 τραπεζοκόμοι του νοσοκομείου, δεν έχουν πληρωθεί για Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σήμερα, Παρασκευή 8 Μαρτίου, συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, αλλά οι απαντήσεις που έλαβαν από τη διοίκηση δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές, ούτε υπήρξε σαφές χρονοδιάγραμμα για την εξόφλησή τους.

Οι 70 αυτοί εργαζόμενοι δουλεύουν 6ωρο με μισθούς από 480 εώς 600 ευρώ το μήνα. Μετά τη σημερινή συγκέντρωση, αποφάσισαν να δώσουν στη διοίκηση μια τελευταία εβδομάδα διωρία για την πληρωμή τους.

Αν δεν πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας. Ήδη έχουν παραλάβει τα σχετικά έγγραφα για να τα συμπληρώσουν και υπογράψουν.

Αυτό σημαίνει πως σε μια εβδομάδα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, με πάνω από 1000 κλίνες νοσηλείας θα μείνει χωρίς φαγητό!

Δεν θα ετοιμάζονται τα τρία προβλεόπομενα γεύματα για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, ενώ η κουζίνα είναι κλειστή και για το προσωπικό.

Απλήρωτο και το προσωπικό φύλαξης

Αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα των πληρωμών, ο Ευαγγελισμός πιθανώς να αντιμετωπίσει και προβλήματα στη φύλαξη.

Αυτό γιατί, δύο μήνες απλήρωτοι είναι και οι υπάλληλοι της φύλαξης, οι οποίοι δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν επίσης το δρόμο της επίσχεσης εργασίας.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved