ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδρύονται τρία νέα περιφερειακά ιατρεία στη Θεσσαλονίκη

Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, εγκρίνεται η δημιουργία τριών νέων περιφερειακών ιατρείων.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Ειδικό Περιφερειακό Ιατρείο μέσα στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, το οποίο θα υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, και θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του υπουργείου, στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις. Συνολικά υπολογίζεται ότι κάθε μέρα βρίσκονται στους χώρους αυτούς 5.000 άτομα (εργαζόμενοι και πολίτες που συναλλάσσονται με τις επιχειρήσεις). Έτσι κρίνεται απαραίτητη η συνεχής παρουσία γιατρού, ώστε να είναι δυνατή η άμεση παρέμβαση σε έκτακτες ανάγκες.

Ένα ακόμη Περιφερειακό Ιατρείο αναμένεται να λειτουργήσει στι φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, ο οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των κρατουμένων σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το τρίτο Ιατρείο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στη δημοτική Κοινότητα Φιλύρου, του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, λαμβανομένων υπόψη των πληθυσμιακών δεδομένων και των συγκοινωνιακών συνθηκών.

Για την ώρα, πάντως, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα παράδοσης και στελέχωσης των νέων Περιφερειακών Ιατρείων.

Διαβάστε επίσης:

Με γιατρούς φαντάρους στελεχώνονται 11 απομακρυσμένα περιφερειακά ιατρεία

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved