ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα για ΕΚΑΒ: Το υπ. Υγείας να ασχοληθεί με τη δημόσια υγεία & να αφήσει τον κινηματογράφο

Να ασχοληθεί σοβαρά με την δημόσια υγεία και ο κινηματογράφος να παραμείνει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή την απάντηση του υπ. Υγείας στην Ν. Δημοκρατία για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα έχει ως εξής:

Με αφορμή την «κινηματογραφικού τύπου» ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Υπουργείο Υγείας σχολίασε την Ερώτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ειρωνείες και παρουσιάζοντας «πεπραγμένα» που αφορούν στην ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ και υποτίθεται πως πραγματοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο 2015 έως σήμερα. Η «Μελωδία της Ευτυχίας» που παρουσιάζεται, είναι ωστόσο καρπός σκληρής δουλειάς, ο οποίος αποδίδεται σήμερα στους πολίτες.

Συνυπολογίστηκαν οι ενέργειες, που δρομολογήθηκαν από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και υλοποιούνται σήμερα;

Συνυπολογίστηκαν οι δωρεές ασθενοφόρων που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του ΕΚΑΒ;

Συνυπολογίστηκε επίσης δωρεά, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, όπως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ο νέος διαγωνισμός του ΕΚΑΒ για την προμήθεια 233 καινούργιων ασθενοφόρων; Όπως αναφέρει η ίδια η ανακοίνωση, βρισκόμαστε ακόμη στην διαδικασία έκδοσης έγκρισης σκοπιμότητας, συνεπώς ο διαγωνισμός δεν έχει καν δημοσιευθεί. Άρα, έως την υλοποίηση του έργου θα κυλήσει νερό στο αυλάκι...

Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω, το Υπουργείο Υγείας παρουσιάζει ένα σύνολο 404 ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα 235 δεν ανήκουν στα πεπραγμένα, αλλά στο σχεδιασμό του.

Καλό θα ήταν, ο κινηματογράφος να παραμείνει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με την δημόσια υγεία. Παράλληλα, να μην ξεχάσει τον πολιτισμό που πρέπει να διατρέχει το Υπουργείο Υγείας, να στηρίζει δηλαδή τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής.»

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved