ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Π.Πολάκης: Το υπουργείο ολοκλήρωσε την προεργασία για τα αναδρομικά

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τώρα πρέπει οι υγειονομικές περιφέρειες και να τα νοσοκομεία να υπολογίσουν τα ποσά για να πληρωθούν οι γιατροί. 

Μέσω του facebook, όπως συνηθίζει, ο Παύλος Πολάκης ανακοίνωσε ότι το υπουργείο «ολοκλήρωσε την απαιτούμενη προεργασία για να καταβληθούν τα αναδρομικά στους δικαιούχους γιατρούς.

«Έχει μεταφερθεί πίστωση 189,5 εκατομμυρίων ευρω στον κεντρικό κωδικό μισθοδοσίας και έχουν αποσταλεί οι κωδικοι στις οικονομικές υπηρεσίες όλων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών, οι οποίες τώρα πρέπει να ολοκληρώσουν τον υπολογισμό των αναδρομικών και να ανεβάσουν τα αρχεία των δικαιούχων στην Ενίαια Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) προκειμένου να γίνει η πληρωμή στις 27 Δεκεμβρίου ή στην πρώτη πληρωμή του Ιανουαρίου», γράφει ο αναπληρωτής υπουργός.

Δίνει, μάλιστα και οδηγίες μέσω του facebook, τονίζοντας με κεφαλαία γράμματα ότι κάθε υπηρεσία πρεπει να φτιάξει δύο αρχεία, ένα για τους εν ενεργεία γιατρούς το οποιο θα ανεβάσουν στην ΕΑΠ και ένα για τους συνταξιούχους το οποιο θα αποσταλεί στον ΕΦΚΑ.

Ο Παύλος Πολάκης δεν διευκρινίζει στην ανάρτησή του, εάν έχουν σταλεί σχετικές οδηγίες και δια της επίσημης οδού (με εγκύκλιο).

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν ορισμένοι γιατροί από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Υγείας,όσα νοσοκομεία έχουν ετοιμάσει τις καταστάσεις αναδρομικών μπορούν να τις ανεβάσουν στην ΕΑΠ ώστε να καταβληθούν στις 27 Δεκεμβρίου. Αντίστοιχες διαδικασίες θα τηρηθούν στις 13 και 27 Ιανουαρίου, οπότε προβλέπεται ολοκλήρωση της καταβολής των αναδρομικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί θα πάρουν αναδρομικά για τη διετία 13/11/2014 - 31/12/2016, και το συνολικό καθαρό ποσό είναι 114,3 εκατομμύρια ευρώ. Οι γιατροί έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν δικαστικά όλα τα ποσά που έχουν χάσει για το διάστημα από 01/01/17 μέχρι σήμερα, καθώς και την αναπροσαρμογή των μισθών.

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved