ΥΓΕΙΑ

Το αγόρι-παζλ (σοκαριστικές εικόνες)

Όταν ήταν μόλις 20 μηνών, ο Charlie Oldfield από το Χαμσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε διάγνωση για κρανιοσυνόστωση, μια σπάνια πάθηση στην οποία οι πλάκες του κρανίου συνενώνονται και ασκούν υπερβολική πίεση στον εγκέφαλο.

Το αγοράκι κατάφερε να σωθεί χάρη σε χειρουργική επέμβαση διάρκειας πεντέμισι ωρών, κατά την οποία οι γιατροί αποσυναρμολόγησαν και επανασυναρμολόγησαν το κρανίο του.

Ο Charlie είχε υποβληθεί παλαιότερα σε εννέα ακόμη χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς γεννήθηκε με προσθιο-μεταφυσιακή δυσπλασία, μια διαταραχή που τον είχε προδιαθέσει απέναντι στην επικίνδυνη κρανιοσυνόστωση. Οι γιατροί είχαν πει στην 25χρονη μητέρα του ότι ο Charlie δε θα καταφέρει να ζήσει.

Ο Charlie είναι σήμερα τριών ετών και πιο ευτυχής από ποτέ. Ανέτρεψε πανηγυρικά τις προβλέψεις των γιατρών και η μητέρα του τον βλέπει μέρα με τη μέρα να καλυτερεύει.

Αν και υπήρχαν πολλές πιθανότητες ο μικρός να μην αντέξει την πολύωρη και καθοριστική επέμβαση, όμως βγήκε νικητής, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Η συμπεριφορά του άρχισε αμέσως να αλλάζει προς το καλύτερο και κάθε μέρα γίνεται και πιο δυνατός.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως μόλις 35 περιστατικά προσθιο-μεταφυσιακής δυσπλασίας μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Σκωτία: Τετράχρονη τρέφεται με... μαξιλάρια και λούτρινα κουκλάκια
Γνωρίστε την πραγματική Ωραία Κοιμωμένη

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved