ΥΓΕΙΑ

Εκχύλισμα φύλλων ελιάς: 5 εκπληκτικά οφέλη για την υγεία (εικόνες)

Στις αρχές του 18ου αιώνα, τα φύλλα ελιάς πολτοποιούνταν και αναμιγνύονταν με υγρά για την αντιμετώπιση του πυρετού και της ελονοσίας.

Άλλοι λαοί τα χρησιμοποιούσαν για τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου. Τα φύλλα ελιάς είναι πλούσια σε βιοδραστικά συστατικά όπως η ολεουροπεΐνη και τα φλαβονοειδή, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Ειδικά η ολεουροπεΐνη, μια ισχυρή πολυφαινόλη, έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει προβλήματα της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης, ενώ μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι έχει αντικαρκινική δράση.

Τα φύλλα ελιάς μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους, σε μορφή αφεψήματος, εκχυλίσματος ή σκόνης.

Αρκούν 5-10 σταγόνες εκχυλίσματος φύλλων ελιάς για να ενισχύσετε τη δράση της κρέμας προσώπου. Για να φτιάξετε αφέψημα, αφήστε τα αποξηραμένα φύλλα ελιάς σε ζεστό νερό για δέκα λεπτά. Προσθέστε λίγο μέλι και λεμόνι για να ενισχύσετε τη γεύση του και πιείτε το.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα οφέλη από την κατανάλωση φύλλων ελιάς.

Πηγή: Medical Daily

© 2014-2024 Onmed.gr - All rights reserved