ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Ρυτίδες: Πώς να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο

Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία για να καταπολεμήσετε τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπό σας.

Ρυτίδες: Πώς να τις εξαφανίσετε με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν μερικές εγγυημένες φυσικές μέθοδοι που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει και να δει τις ρυτίδες να εξαφανίζονται ή να μειώνονται αισθητά.

Ό,τι χρειάζεστε για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες υπάρχει πιθανότατα ήδη σε κάποιο ντουλάπι του σπιτιού σας και στο ψυγείο.

Δείτε τρεις μάσκες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας και να δείτε τις ρυτίδες να εξαφανίζονται:

Αυγά και καφές

3-Homemade-Recipes-to-Fight-Wrinkles-Naturally Page2

Ανακατέψτε το ασπράδι ενός αυγού σε ένα μπολ, προσθέστε ένα κουταλάκι καφέ και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αφρατέψει. Με καθαρά χέρια κάντε κυκλικές απαλές κινήσεις και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και στη συνέχεια πλυθείτε.

Το ασπράδι του αυγού σφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας και την κάνει αμέσως πιο συμπαγή. Οι κόκκοι του καφέ λειτουργούν ως υλικό απολέπισης. Επίσης η καφεΐνη έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμάει την φλεγμονή, την ερυθρότητα και μειώνει το "σακούλιασμα" κάτω από τα μάτια.

Λεμόνι, Ζάχαρη και έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο

3-Homemade-Recipes-to-Fight-Wrinkles-Naturally Page3

Ανακατέψτε ένα κουταλάκι ελαιόλαδου με ίση ποσότητα από χυμό λεμονιού. Προσθέστε μισό κουταλάκι ζάχαρη και ανακατέψτε καλά. Για να καταπολεμήσετε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο, απλώστε το μείγμα απευθείας στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για περίπου ένα λεπτό. Στη συνέχεια πλυθείτε με χλιαρό νερό και σκουπιστείτε χωρίς να τρίβετε την πετσέτα στο πρόσωπό σας.

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε κιτρικό οξύ και, όταν συνδυάζεται με τη ζάχαρη, λειτουργούν μαζί ως ένα ήπιο προϊόν απολέπισης. Αυτό καταπολεμάει τις ρυτίδες επειδή αφαιρεί την λεπτή επίστρωση νεκρού δέρματος από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που ενυδατώνουν την ξηρή, κατεστραμμένη, ερεθισμένη επιδερμίδα. Επαναφέρει την χαμένη υγρασία του δέρματος, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχουν λιγότερες ρυτίδες.

Τομάτα και αλάτι

3-Homemade-Recipes-to-Fight-Wrinkles-Naturally Page4

Κόψτε μια ώριμη τομάτα σε φέτες και βάτε αλάτι στην κάθε της πλευρά. Ακουμπήστε τις στο πρόσωπό σας και κάντε απαλές επαλείψεις για περίπου ένα λεπτό.

Οι τομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να λιώσετε τις τομάτες και το αλάτι να κάνει το μείγμα ιδανικό για απολέπιση. Επίσης μπορείτε να θερμάνετε λίγο το μείγμα προτού το απλώσετε στο πρόσωπό σας, επειδή όταν θερμανθεί, το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από το δέρμα.

Η τομάτα επίσης εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει στην καλύτερη υγεία των δερματικών κυττάρων και ανεβάζει τα επίπεδα κολλαγόνου.

Διαβάστε επίσης:

Τι να πίνετε για να καθυστερήσετε τα σημάδια γήρανσης

Πώς να δείχνετε 12 χρόνια νεότερη χωρίς μπότοξ!

Γνωρίστε την πάθηση που μας γερνά σε χρόνο ρεκόρ

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το γονίδιο της αντιγήρανσης