Αντιγριπικό εμβόλιο: Πότε πρέπει να γίνεται για να είναι πιο αποτελεσματικό Η μέγιστη αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της γρίπης παρατηρείται σύντομα μετά τον εμβολιασμό και ακολουθείται κατά μέσο όρο από μια…
Διαβήτης και άμυλο: Μπορούν οι διαβητικοί να τρώνε πατάτες; Στους πάσχοντες από διαβήτη συστήνεται να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, επειδή δυσκολεύουν τον έλεγχο των επιπέδων…
Τα φρούτα και τα λαχανικά που αδυνατίζουν και παχαίνουν Μια ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει συχνή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Ποια είναι όμως τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά για δίαιτα και…
Οι πολλές πρωτεΐνες βλάπτουν τα νεφρά: Μύθος ή αλήθεια; Το 1983 οι ερευνητές ανακάλυψαν για πρώτη φορά ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών αυξάνει το ρυθμό σπειραματικής διήθησης, γνωστός ως…
Έμφραγμα & εγκεφαλικό: Τα λαχανικά που απομακρύνουν τον κίνδυνο Η αγγειακή νόσος είναι μια πάθηση που επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος που…
Γρίπη: Πόσο μειώνει το κίνδυνο επιπλοκών στους ασθενείς με καρδιαγγειακά ο εμβολιασμός Η ιογενής γρίπη (seasonal influenza) είναι μια οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που προκαλείται από τους ιούς της γρίπης Α και…
Σταφυλόκοκκος: Ποιοι είναι οι συχνότεροι τρόποι μετάδοσης Ο σταφυλόκοκκος είναι βακτήριο που υπάρχει στη φυσιολογική χλωρίδα του δέρματος, αλλά που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να υπεραναπτυχθεί και…
Δυσπεψία: 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε Η δυσπεψία εκδηλώνεται με μια σειρά συμπτωμάτων, όπως το ανακάτεμα στο στομάχι, πόνος ή δυσφορία στην κοιλιά και πρόωρο αίσθημα…
Γιατί το τυρί και το κρασί αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό Ένας ταιριαστός συνδυασμός κρασιού και τυριού μπορεί να απογειώσει τη γεύση και να μεγιστοποιήσει την απόλαυση.
Αρθρίτιδα: Τροφές που ανακουφίζουν από τον πόνο και το πρήξιμο στις αρθρώσεις Η αρθρίτιδα είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τη φλεγμονή στις αρθρώσεις.
Μόνιμο φούσκωμα: Μήπως καταναλώνετε συχνά αυτές τις τροφές; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που προκαλούν φούσκωμα και πολλοί από αυτούς δεν σχετίζονται με τη διατροφή.
Βούτυρο ή μαργαρίνη; Τι είναι πιο υγιεινό; Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι μέχρι το 2023 τα τρανς λιπαρά θα πρέπει να εξαλειφθούν από τα…
Υψηλή πίεση και χοληστερίνη πριν τα 40: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου Οι νέοι και μεσήλικες με υψηλή αρτηριακή πίεση και ανεβασμένη χοληστερόλη, δεν πρέπει να αναβάλουν τη θεραπεία, καθώς αντιμετωπίζουν αυξημένο…
Ευερέθιστο έντερο: Το βότανο που ανακουφίζει από τα συμπτώματα Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μία λειτουργική διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος που εκδηλώνεται με επίμονα συμπτώματα.
Στεφανιαία νόσος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο το γάλα Τη σχέση της κατανάλωσης γάλακτος με τα επίπεδα της χοληστερίνης μελέτησαν ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστραλία και τη Νέα…
Αυξημένες τρανσαμινάσες: Ποια προβλήματα υγείας δείχνουν Οι τρανσαμινάσες είναι ένζυμα που παράγονται από το συκώτι και τις περισσότερες φορές βρίσκονται αυξημένες σε κάποιο τυχαίο τσεκ-απ.
Υπονατριαιμία: Οι επιπτώσεις της στον εγκέφαλο Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης που βοηθά στη ρύθμιση της ποσότητας του νερού που είναι μέσα και γύρω από τα…
Ουρική αρθρίτιδα: Πόσο αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου Η ουρική αρθρίτιδα είναι φλεγμονώδης πάθηση των αρθρώσεων.
Δίαιτα DASH: Τι περιλαμβάνει & πόσο μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας Η δίαιτα DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), προβλέπει τη μείωση της πρόσληψης νατρίου και την κατανάλωση ποικιλίας τροφών πλούσιων…
Κρεατινίνη: Τι είναι και τι σημαίνει αν είναι αυξημένη Η κρεατινίνη είναι ένα αζωτούχο προϊόν του μεταβολισμού που παράγεται σε καθημερινή βάση και αποβάλλεται από τον ανθρώπινο οργανισμό. Η…