ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Η πιο σημαντική άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα

Είναι γνωστό ότι η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί βασικό πυλώνα της καλής υγείας του ανθρώπου, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η πιο σημαντική άσκηση αντιγήρανσης μετά το περπάτημα

Το περπάτημα σε καθημερινή βάση, βοηθάει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν μια καλύτερη καρδιακή και εγκεφαλική υγεία. Σύμφωνα, όμως, με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Strength and Conditioning Journal, υπάρχει ένα είδος άσκησης που παραμελούν ηθελημένα οι άνθρωποι σε αυτή την ηλικία: οι ασκήσεις με βάρη.

Βασική αιτία που συμβαίνει αυτό είναι επειδή ανησυχούν ότι οι μυς τους δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν σε τέτοιες ασκήσεις. Αλλά αυτό είναι λάθος.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν τις περιπτώσεις 62 ανδρών ηλικίας 65-75 χρόνων. Στους μισούς έδωσαν ένα πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας 6 μηνών που περιείχε ήπιες ασκήσεις με βάρη και αερόβιες ασκήσεις. Στους υπόλοιπους έδωσαν ένα πρόγραμμα μόνο με αερόβιες ασκήσεις.

Στο τέλος του πειράματος διαπίστωσαν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας είχαν βελτίωση στα τεστ γνωστικής ικανότητας και δήλωναν περισσότερο ευχαριστημένοι από την ποιότητα ζωής τους. Από την άλλη πλευρά, τα μέλη της δεύτερης ομάδας δεν έδειξαν καμία βελτίωση στα τεστ γνωστικής ικανότητας.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ακόμα και η ήπια γυμναστική με βάρη έχει σημαντικό αντίκτυπο στην εγκεφαλική λειτουργία των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων.

Αλλά εκτός από την γνωστική ικανότητα, οι ασκήσεις με βάρη έχουν σημαντικά οφέλη για μια σειρά άλλων, συνηθισμένων προβλημάτων σε αυτή την ηλικία, όπως αρθρίτιδα, υγεία των οστών, έλεγχος σωματικού βάρους και καρδιακή υγεία.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε τροφές για να μείνετε πάντα νέοι

Πώς θα κρατήσετε νεανικό κάθε μέρος του σώματός σας

Φυσικό botox στο πρόσωπο... με γιαούρτι!

Τροφές της αντιγήρανσης: Πώς θα «παγώσετε» το χρόνο